Hallgassa élőben!

Drágul a cigaretta

New York - A cigaretta drágulása az egy évvel korábbinál nagyobb profithoz segítette a Philip Morris Internationalt az idei harmadik negyedévben.

A Marlborót és további 150 márkát 160 országban gyártó és forgalmazó társaság adózott nyeresége 1,3 százalékkal 1,82 milliárd dollárra nőtt.

Ugyanakkor a bevétel a kedvezőtlen árfolyamhatások miatt csupán 0,4 százalékkal nőtt, 6,6 milliárd dollárra. Az eladott cigaretták száma 4,5 százalékkal nőtt, az ázsiai fogyasztás megugrásának hatására. Európában, Kanadában és Latin-Amerikában csökkent a forgalom – áll a társaság csütörtöki közleményében.

A világszerte több mint 77 ezer embert foglalkoztató cég 2008-ban vált ki az amerikai Altria konszernből, mert a társaság úgy ítélte meg, hogy az Egyesült Államokban a dohánygyárak ellen indult perek terhe nélkül jobban tud fejlődni a nemzetközi – Amerikán kívüli – forgalmazás. A független céget azonban sújtják a számos országban bevezetett dohányzási korlátozások és egyre emelkedő adók.

A cég gyártja és forgalmazza egyebek mellett az LÚM, a Bond Street, a Chesterfield és a Parliament márkájú cigarettákat. Honlapja szerint a világ legjövedelmezőbb dohányipari vállalkozása. 2009-ben 62 milliárd dollár forgalom mellett 6,3 milliárd dollár adózott eredményt ért el.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi halászlé receptek
A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Íme a trükk: így nem reped ki a bejgli!
hirdetés
Ötletből érték – de kié lesz a haszon?
Fidelitas: a baloldal saját nemzetünkre mondott nemet (videó)
Egy erdélyi születésű fiatal mondja el az ifjúsági szervezet videójában, hogyan élték meg a tizenhét évvel ezelőtti eseményeket.
Balázska, Bettike, Szederke
Kevés kisgyereknek van olyan jó dolga, mint a kétéves tápéi Sár­­közi Balázsnak, aki nem jár bölcsődébe, mégsem unatkozik napközben.
Harminc európai ország nyitja egybe közlekedési adatrendszereit
Az okostelefonokon vagy a járművekben nagyobb gyakorisággal frissíthető, pontosabb digitális térképek segítik a jövőben a tájékozódást.
Xavi a hazai vereség ellenére is büszke játékosaira
A klublegenda edzőként negyedszer irányította a Barcelonát.
Montenegróban is kimutatták az omikron változatot
Az új vírustörzset egy családnál azonosították, amelynek egyik tagja a közelmúltban tért vissza a Dél-Afrikai Köztársaságból.
Kiderült, melyik ország a világ legnagyobb műanyagszennyezője
Az újrahasznosítás infrastruktúrája nem tud lépést tartani az amerikai műanyagtermelés növekedésével.