Ország-világ

2007.09.05. 16:19

Felborult egy magyar üdülőhajó a Pozsony közelében

A Dunán vélhetően motorhiba miatt, partközeli manőverezés közben oldalára dőlt egy magyar üdülőhajó a Pozsonyhoz tartozó Dévény térségében szerdára virradó éjszaka.

Az Európa nevű magyar hajó Pozsony és Dévény között ingázott - egy Szlovákiában működő külföldi cég fogadására meghívott vendégekkel a fedélzetén -, amikor az egyik motor hajnalban leállt és a Pozsony felé, az áramlás irányába visszaforduló hajó kormányozhatatlanná vált, miközben a partra sodródott, ahol kissé oldalra dőlve megfeneklett. A balesetben senki sem sérült meg.

A szlovák kereskedelmi hírügynökség, a SITA úgy tudja, hogy a magyar zászló alatt hajózó üdülőhajó a Duna ausztriai oldalán, a partnak dőlve feneklett meg, utasait a Martin nevű szlovák személyszállító hajóval épségben Pozsonyba szállították. Szennyező anyag nem került a Dunába. Mivel hajó osztrák felségvízen feneklett meg, a baleset ügyében az osztrák hajózási hatóságok az illetékesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában