Ország-világ

2009.04.29. 17:40

Fidesz + KDNP + Jobbik = ?

A Fidesz és a KDNP vezető politikusaival vagy EP-listavezetőivel ülne tárgyalóasztalhoz a Jobbik, hogy a pártok programjairól konzultáljon - jelentette ki szerda délutáni sajtótájékoztatóján Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A baloldali pártok vezetőivel nem vitáznának, hanem a bíróságon adnának választ a rágalmakra.

Vona Gábor a Képviselői Irodaház előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy számítottak az ellenük indított rágalomkampányra, de már úgy érzik, hogy fel kell emelniük a szavukat. Ezért arra kérik Orbán Viktort, a Fidesz, illetve Semjén Zsoltot, a KDNP elnökét, hogy ne a Jobbikot rágalmazzák, hanem beszéljenek a programjukról, beszéljenek arról, "hogyan tudnánk a Bajnai Gordon vezette kormányt minél hamarabb megbuktatni", mert ezek a valódi témák. Egyben arra is kérik a két pártelnököt, hogy tanúsítsanak önmérsékletet, a rágalomhadjáratra pedig ne adjanak megbízást és ne is engedjék politikusaiknak.

Vona Gábor szerint, ha a Fidesz mindenképpen a két párt közötti különbséget szeretné megmutatni, akkor folytassanak vitát a programokról. Például a Fidesz "három csapás" kezdeményezését állítsák szembe a Jobbik által javasolt csendőrséggel. Ugyanígy, nézzék meg, hogy a Fidesz adócsökkentési javaslatai mellett milyen hatása lenne a Jobbik terveinek, amely a multinacionális cégek adókötelezettségének növeléséről szól.

Vona Gábor leszögezte: hajlandók a vitára. Morvai Krisztina, a párt EP-listavezetője ennek érdekében hamarosan hivatalos levélben fogja nyílt vitára hívni a parlamenti pártok listavezetőit.

Vona Gábor beszélt arról is, hogy az MSZP és az SZDSZ felől érkező támadásokra nem kívánnak reagálni, hanem jogi úton adnának választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában