Ország-világ

2009.12.22. 16:49

H1N1: Meghalt egy 48 éves beteg Nagykanizsán

Háromhetes kezelés után meghalt egy 48 éves újinfluenzás beteg a nagykanizsai kórházban, ahol lélegeztetőgépre kapcsolva ápolták - közölte a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgatója kedden.

MTI

A nagykanizsai és a zalaegerszegi kórházba is újabb betegek kerültek súlyos állapotban a H1N1 vírus fertőzése miatt.

Bátorfy József, a nagykanizsai intézmény főigazgatója elmondta: a férfi, aki az igazolt H1N1-vírusfertőzés és annak szövődményei miatt mindvégig kritikus állapotban volt, a múlt hét végén halt meg.

A főigazgató korábbi tájékoztatása szerint a beteg nem kapott védőoltást.

Brünner Szilveszter, a kórház intenzív osztályát vezető főorvos kedden az MTI megkeresésére arról számolt be: továbbra is kritikus annak a 38 éves férfinak az állapota, akit negyedik hete kezelnek ugyancsak lélegeztetőgépre kapcsolva. Nála nem igazolták a H1N1 vírus fertőzését, szerológiai vizsgálattal mostanra azt állapították meg, hogy a beteget az influenza "A" vírusa fertőzte meg. A kórház korábbi tájékoztatása szerint ő sem kapott védőoltást.

A főorvos elmondta azt is: hétfőn egy újabb, kritikus állapotban lévő páciens került az újvírus fertőzésének gyanújával a nagykanizsai kórházba. A 45 éves férfit szintén lélegeztetőgépre kellett kapcsolni.

Stabilizálódott ugyanakkor, bár továbbra is súlyos annak az 53 éves tanárnőnek az állapota, akit a legrégebb óta, több mint egy hónapja kezelnek. Az asszony, akinek a szervezetében szintén kimutatták a H1N1 vírus jelenlétét, változatlanul lélegeztetőgépes kezelésre szorul - tette hozzá Brünner Szilveszter.

A zalaegerszegi Zala Megyei Kórházban jelenleg hét H1N1-fertőzött beteg fekszik - egyikük sem kapott védőoltást -, közülük egy középkorú férfit egy hete az intenzív osztályon, lélegeztetőgépre kapcsolva ápolnak. Két páciens állapota szintén súlyos, bár őket eddig nem kellett géppel lélegeztetni - közölte az MTI-vel a fertőző osztályt vezető főorvos.

Ribiczey Pál azt mondta: a hét újinfluenzás beteg közül kettő kedden került az osztályra, egyikük egy középiskolás tanuló. A fiút 40 fokos lázzal, rossz állapotban vették fel, mint kiderült, az osztályában csupán hárman kaptak védőoltást - tette hozzá a főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában