micsoda biztonság

2020.07.04. 09:00

Hetek óta fosztogatják az Európai Parlament irodáit

A rablók kihasználták, hogy az épület nagy része üresen állt a karantén alatt, az egyik képviselő vette észre a rablást, mintegy 50 irodából tűntek el számítógépek és egyéb felszerelések.

Nico Semsrott európai parlamenti képviselő arra lett figyelmes a karantén után visszatérve a munkahelyére, hogy az irodáját távolléte alatt valaki kifosztotta, elvittek két laptopot, de nem ő volt az egyetlen, mintegy 50 irodát törtek fel az épületben a vesztegzár alatti időszakban, mindezt az Európai Parlament épületében Brüsszelben. Mivel állítása szerint sem az EP elnöke, sem a biztonságiak nem foglalkoztak a problémával, a Twitteren tett közzé bejegyzéseket, hogy felhívja a figyelmet a betörésekre – számolt be a V4NA.

Készített egy körlevelet is, melyet továbbított a kollégáinak, nem kevés iróniával megjegyezte benne, hogy sajnálatos módon egy képviselő tájékoztatja őket a történtekről és nem a biztonsági szolgálat. A levélben van egy link is, ahonnan a Semsrott által készített sajátos figyelmeztető feliratokat le lehet tölteni.

A kezdeményezéshez csatlakoztak a munkatársai is, így hamar ellepték a közösségi oldalt a humoros feliratokról készült fotók, melyekkel megpróbálták távol tartani a tolvajokat illetve arra kérték őket, hogy ne rabolják ki az irodát.

A CNN megkeresésére az EP egy közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy még áprilisban jelezte néhány munkatársuk a betöréseket, az ügyben már nyomoznak, illetve azt is leírták, hogy a történteket jelezték a rendőrségnek és a helyi hatóságoknak, de azt nem közölték, hogy pontosan hány irodába törtek be.

Az biztos, hogy Massimo Casanova olasz képviselő irodájába is betörtek, de állítása szerint nem vittek el semmit.

https://www.facebook.com/MassimoCasanovaEuropee/photos/a.328019107908584/582021555841670/?type=3

A tolvajok nem kímélték az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagjait sem, akik a Twitterre tettek fel képeket a megrongált zárakról.

Semsrott elmondta a CNN-nek, hogy aggódik a tőle ellopott számítástechnikai eszközök miatt, mivel azokon személyes és bizalmas információk vannak. A parlament nyilatkozatában kijelentette, hogy további intézkedéseket vezettek be, több biztonsági őrt alkalmaznak, akik az intézmény egész területén járőröznek és ellenőrzik az épületbe belépni szándékozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában