Hallgassa élőben!

Jobbik: a kormány ismét a szegényeket sújtja

A párt szerint a nemzetgazdasági miniszter által pénteken bejelentett "újabb gazdasági megszorító csomag" további menetelést jelent előre a neoliberális úton.

A Jobbik közleményében kiemelte, véleményük szerint a kormány a gazdagoknak kedvező egykulcsos adórendszerrel és az erőltetett államadósság-visszafizetés árát ismét a szegényekkel és a középosztállyal fizettetik meg.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az Európában eddig is példátlanul magas áfakulcs még magasabbra emelésének hatását mindenki a zsebén fogja érezni, mivel azt a kereskedők hamar beépítik a bolti árakba; a “szegények adóját” az emiatt megnövekvő infláció révén is beszedi az állam.

Mint írja, az infláció növelése “régi trükk” az államháztartás egyensúlyának javítására: a kiadások szinten tartása mellett növeli az adóbevételeket. Mindennek árát az emberek fizetik meg – teszi hozzá.

A Jobbik szerint szintén az alacsony jövedelműeket sújtja az adójóváírás kivezetése, ami tovább növeli a különbséget gazdagok és szegények között. Az ellenzéki párt számára elfogadhatatlan, hogy a gazdagok kormánya ismét a kisemberekkel és a középosztállyal fizetteti meg a válság árát.

A válságból csak az államadósság-szolgálat könnyítésével, a valóban magyar gazdaság fejlesztésével, a foglalkoztatás bővítésével és széles körű bérfelzárkóztatással lehet kijutni – zárul a közlemény.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a 2012-es költségvetés főbb számait ismertetve azt közölte pénteken: a büdzsé 1,5 százalékos GDP-növekedésre épül, az államháztartási hiány tervezett mértéke 2,5 százalék, az államháztartás egyenlege 750 milliárd forinttal javul, az inflációt 4,2 százalékosra tervezik, míg a legfelső áfakulcs 27 százalékra emelkedik.

Öt éve nem volt ilyen magas a márciusi villamosenergia-fogyasztás
A bruttó villamosenergia-fogyasztás 4,06 terawattóra (TWh) volt, 3 százalékkal magasabb, mint tavaly márciusban.
A Hősök ligetében állítanak emléket a vírusban elhunytaknak
Bárki csatlakozhat a Sztriha Kálmán Közhasznú Alapítvány kezdeményezéséhez, amelynek során kereszteket állítanak a koronavírus áldozatainak emlékére a dorozsmai ligetben. Érdekesség, hogy itt még a fák is a hősökre emlékeztetnek.
Két hónap alatt 12 kilót fogyott Kulcsár Edina – elárulta, mi a titka
Kirobbanó formában van két gyerek után Kulcsár Edina. A sztár is felszedett a szülés után pár kilót, ám most még többet adott le, mint amennyit tervezett.
Az oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret
A péntek éjfélig koronavírus elleni oltásra regisztrált 16-18 évesek száma meghaladja a 84 ezret, a regisztrációk ellenőrzése még folyamatban van.
Nem használ többé természetes gyémántot ékszereihez a Pandora
A jövőben megfizethetőbb, fenntartható módon, laboratóriumban előállított drágaköveket használ.
Az első misén megtelt az pusztaszeri templom
A pusztaszeri szentháromság katolikus templom megtelt a ma délutáni első szentmisén.