Meghosszabbították Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét

A röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír férfi jelenleg sem rendelkezik még érvényes útiokmányokkal.

A kiutazás feltételeinek megteremtéséig, de legfeljebb szeptember 15-ig meghosszabbította a 2015. szeptemberi röszkei tömegzavargás résztvevőjeként terrorcselekmény miatt elítélt szír Ahmed H. idegenrendészeti őrizetét a Nyírbátori Járásbíróság – írta a Magyar Hírlap keddi számában.

A Nyíregyházi Törvényszék a lap megkeresésére közölte, hogy jelenleg több hatóság is – brit, ciprusi – visszajelzésére várnak a magyar hatóságok. Mivel Ahmed H. jelenleg sem rendelkezik még érvényes útiokmányokkal, a bíróság meghosszabbította az idegenrendészeti őrizetét.

A július 11-i döntés indoklásában a bíróság megállapította, hogy a kiutasítás végrehajtásához szükséges okmányok beszerzése a szír férfit visszafogadni köteles államok hatóságainak eljárása miatt húzódik több mint fél éve – olvasható.

Mint írták, Ahmed H. január végén letöltötte a 2015. szeptember 19-i elfogásától számított ötéves büntetésének kétharmadát. Ténylegesen azonban nem szabadult, mert a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a kiutasítás végrehajtása miatt elrendelte az idegenrendészeti őrizetét. Ezt a bíróság azóta hosszabbítja meg folyamatosan, mert “azóta sem találtak olyan államot, amely befogadná a férfit, aki korábban Cipruson élt családjával”.

Új kihívás terjed Szentesen: bajszot növesztenek a vízilabdázók
Humort csempészett a monoton hétköznapokba a Metalcom Szentes férfi vízilabdacsapata, ugyanis az egyik játékos, Kókai Tibor kitalálta: növesszenek bajuszt. A kihíváshoz, a #kókaitibichallenge-hez egyre többen csatlakoznak.
Megjelent a vírus az egyik görögországi menekülttáborban is
A vírust egy afrikai nő szervezetében mutatták ki.
Nonstop lehet konzultálni kardiológusokkal
Telefonos konzultációt indít a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet.
Két napig a kutyája vigyázott az elveszett kislányra
Lucy egy percre sem hagyta el a gyereket.
Néptelenek az utcák
Csengelén a lakosok fegyelmezetten betartják a veszélyhelyzet diktálta korlátozásokat, javaslatokat. Alig találkoztunk járókelővel az utcákon, aki kint tartózkodott, az boltba vagy gyógyszertárba ment, sietett. Maszkot és gumikesztyűt többen viseltek.
Házi videós rapversenyt indított az M2 Petőfi TV
A megmérettetésre ismert magyar hip-hop sláger előadásával lehet jelentkezni.