Ország-világ

2014.03.01. 13:07

MSZP: mindnyájunk szabadságjogait megkurtították

Lesújtónak tartja az MSZP az amerikai külügyminisztérium Magyarországról szóló emberi jogi jelentését. A szocialisták értékelése szerint "mindnyájunk szabadságjogait megkurtították".

A jelentés szerint nő a kormányzati korrupció, bűnbakká teszik, kirekesztik a legszegényebbeket, a cigányokat, kevesebb és rosszabb jut nekik a munkalehetőségből, oktatásból, egészségügyi ellátásból - sorolta Lendvai Ildikó, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának MSZP-s tagja az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Azt is írta, hogy "a médiahatóság korlátozza a tájékozódáshoz való jogunkat", a politika dönti el, melyik vallási közösségből lehet egyház, és újra meg kell küzdeni az antiszemitizmus jeleivel.

Lendvai Ildikó hozzátette, még rosszabb az élet azokban a régiókban, ahol most a kormány "Európától elfordulva" szövetségeseket keres. Példaként említette Oroszországot, Fehéroroszországot és néhány arab országot.

Az MSZP-s politikus hangsúlyozta, ha pártja kormányra jut, az a magyar állampolgárok érdekében kijavítja a bizonyítványt, szabaddá teszi a médiát és a hitéletet, a szegénység és a kirekesztés visszaszorítása érdekében pedig emeli a nettó minimálbért és a közmunkások bérét, "enni ad az éhező gyermekeknek".

Az amerikai külügyminisztérium csütörtökön hozta nyilvánosságra éves emberi jogi országjelentéseit. A Magyarországról szóló jelentés a romák társadalmi diszkriminációját és kirekesztését, valamint az antiszemitizmust említette a legfontosabb emberi jogi problémák között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában