Ország-világ

2009.10.22. 16:04

Pécsett csökken a lakossági vízdíj novembertől

Csökken 3,2 százalékkal a lakossági vízdíj november elsején Pécsett, miután a város közgyűlése csütörtökön támogatta az erről szóló polgármesteri előterjesztést.

MTI

Az egyhangú döntés értelmében a lakosságnak a jelenlegi 407 forint helyett 394 forintot kell fizetni a hideg víz köbméteréért. Mindez havonta nem egészen száz forint megtakarítást jelenthet egy átlagosan havi 6-7 köbméter vizet fogyasztó négytagú pécsi család költségvetésében.

A testület több szocialista képviselője a csökkentés szerény mértékére tekintettel a lépést marketingfogásának minősítette. Páva Zsolt fideszes polgármester és Nagy Csaba alpolgármester azonban azzal érvelt, hogy a mostanival ellentétben a korábbi szolgáltató, a francia érdekeltségű Pécsi Vízmű Zrt. az 5 százalékos áfaemelést érvényesítette volna az árakban és további emelést is tervezett.

Páva Zsolt a múlt héten, sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a közgyűlés következő ülésén javaslatot tesz a lakossági vízdíj mérséklésére, melyre "a vízmű gazdálkodásának áttekintése után láttak lehetőséget".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában