Romlott Magyarország versenyképességi mutatója

Az Amerikai Egyesült Államok vezeti a svájci Világgazdasági Fórum (VF) legújabb versenyképességi rangsorát az intézet szerdán közzétett éves Globális versenyképességi jelentése szerint.

Magyarország a tavalyi 41. helyről a 47. helyre csúszott vissza az idén. A kelet-európai térség államai közül romlott többek között Csehország, Szlovákia, Lengyelország helyezése is, a kis balti államok közül csak Livánia lépett előre egy hellyel. Oroszország ugyancsak egy hellyel az 58.-ra lépett elő.

Az évente kiadott Global Competitiveness Report (Globális versenyképességi jelentés) 2007-2008-as rangsora 131 ország mutatóit vizsgálta. Az idei rangsorban az Egyesült Államokat Svájc, Dánia, Svédország, Németország, Finnország majd Szingapúr követte. Kína és India továbbra is az élen járnak a nagy fejlődő országok között. Több közel-keleti és észak-afrikai ország is a rangsor felső felébe sorolódott, úgyis mint Izrael, Kuwait és Tunézia.

“Az egyes országok gazdaságpolitikájában, különös tekintettel a makrogazdasági szintre, szerepelnie kell azoknak a prioritásoknak, melyek a leginkább képeznek húzóerőt a versenyképesség terén,” közölte Michael E. Porter, a jelentés egyik társszerzője és a Harvard Business School professzora a jelentésről kiadott sajtóközleményben.

szponzorált tartalom
Új műsorral jelentkezik Várkonyi Andrea
Pucér munkások fürdőztek
Csodakútból csodavíz: 1927-ben tört fel a gőzfürdő előtti fúrásnál az 58 fokos gyógyvíz, amit ma Anna-víz néven ismerünk.
Táskaírógépet ajándékoztak a polgármesternek
Néhány évvel ezelőtt a raktárból hozták fel azt a tíz írógépet és két számológépet, amely most is ki van állítva a forráskúti polgármesteri hivatalban.
Jessie J és Channing Tatum együtt ül a szerelemfelhőn (videó)
Bár decemberben szakítottak, az új évben úgy tűnik, már minden megint rózsaszín.
Zöldek hátráltatják az első európai Tesla-gyár építését
A Zöld Liga bírálja a fenyők kivágását és félti a helyi hangyakolóniákat és denevéreket.
Hatalmas lépés lenne a háromgyermekes anyák szja-mentessége
A Fiatal Családosok Klubjának elnöke bízik abban, hogy a következő években a kormány előteremti erre a fedezetet.
Két szegedi nőt is átvertek az unokázós csalók
Egy időben három városból összesen hat férfit állítottak elő, akik Budapest mellett hét megyében, köztük Csongrádban követhettek el bűncselekményeket.