Ország-világ

2013.06.02. 16:51

Sólyom: minden téren változás kell!

A volt államfő, az Alkotmánybíróság első elnöke az LMP alapítványának konferenciáján beszélt.

Minden téren változás kell - jelentette ki [namelink name="Sólyom László"] akadémikus, volt köztársaság elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke az LMP alapítványának konferenciáján Budapesten vasárnap.

[namelink name="Róna Péter"] közgazdász, egyetemi tanár, Sólyom Lászlóval összhangban a magyar közéletet uraló jobb-baloldali terméketlen megosztottság felszámolását, történelmi kibékülést sürgetett, hogy véget érjen a gyűlölet, ami szétroncsolja az országot.

Az egyeduralomra törekvés kudarcra van ítélve, az egyneműség törékeny és ellentétben áll a teremtés sokféleségével - tette hozzá a pártalapítvány társelnöke. Róna Péter megjegyezte azt is, hogy nem valósult meg a rendszerváltás társadalmi, gazdasági célja, a Nyugathoz való felzárkózás.

[namelink name="Ángyán József"] fideszes parlamenti képviselő, egyetemi tanár, az agrártárca volt államtitkára előadásában részletesen beszélt arról, miként szerzi meg néhány "maffiacsalád" a jelenlegi ciklusban kialakított szabályozás nyomán a földterületek jelentős részét, ellehetetlenítve a családi gazdálkodókat, helyi közösségeket, holott a kormányzó többség korábban még nem ezt ígérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában