Ország-világ

2016.11.17. 22:05

Tíz legjobb egyetemi kar: visszavette elsőségét az ELTE

Az oktatói és a hallgatói kiválóság alapján összeállított intézményi rangsorban az első helyet szerezte meg - megelőzve a Szegedi Tudományegyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet és a Semmelweis Egyetemet is.

Visszavette elsőségét a HVG felsőoktatási rangsorában az Eötvös Loránd Tudományegyetem - írja az eduline. Az oktatói és a hallgatói kiválóság alapján összeállított intézményi rangsorban az első helyet szerezte meg - megelőzve a Szegedi Tudományegyetemet, a Pécsi Tudományegyetemet és a Semmelweis Egyetemet is -, bölcsészettudományi és természettudományi kara pedig a Semmelweis orvosi karával hármas holtversenyben vezeti az egyetemi-főiskolai karok 2017-es rangsorát.

A tíz legjobb egyetemi-főiskolai kar friss listájára több bölcsész- és általános orvosi kar is felkerült. A szegedi és a pécsi bölcsészkar mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is jó helyen végzett, ahogy a debreceni, pécsi és szegedi orvosi kar is, de a top tízbe került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Természettudományi Kara is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában