Sárga lapot adna a politikai elitnek a Zöld Baloldal

Hódmezővásárhely - Meg kell mutatni, ahol csak lehet, hogy létezik olyan politika, amely kirekesztés nélkül a szolidaritásra, a társadalmi felelősségre és környezetünk védelmére is gondol – jelentette ki Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 alelnöke, a Zöld Baloldal egyik prominens képviselője csütörtökön a szentesi választási gyűlés előtti vásárhelyi sajtóbeszélgetésen.

Munkatársunktól

A 6. számú, hódmezővásárhelyi körzetben Havránek Ferencet indítja a Zöld Baloldal. Vajnai Attila szerint a vasárnapi választáson részt vevők felmutathatják a második sárga lapot a rendszerváltó elitnek, amely után már piros, azaz a kiállítás marad hátra. Idehaza nem szokványos, hogy a baloldal és a környezetvédelem összefonódik – tette hozzá, ám a környezet kizsákmányolásának megszüntetése legalább olyan fontos, mint az embereké. Tamás Gáspár Miklós szerint társadalmi alapkérdés, mi legyen azzal az országgal, amelynek felnőtt, de még nem nyugdíjas lakói saját erejükből nem találnak munkát. A pártok ebben a kérdésben csak erkölcsi prédikációt tartanak, csak az MSZP és a Fidesz programjában szerepel a munkahelyteremtés, de ők sem mondják meg, hogyan lehet ezt megtenni. A választáson induló más pártok nem adnak választ ezekre a kérdésekre. A politikus úgy véli, a rászorulókon nem lehet anélkül segíteni, hogy fennmaradjon a jelenlegi gazdasági és pénzügyi politika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!