Hirdetés

2023.08.28. 00:00

Kié a legfinomabb lecsó a vidéken?

Szeptember 23-án egész napos, ingyenes rendezvénnyel lepi meg a szegedieket az algyői úti Prémium Piac. A III. Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztiválon főzőcsapatok bizonyíthatnak az áruház területén, délután pedig családi és gyerekprogramokra várják az érdeklődőket.

PR cikk

Izgalmat, jó hangulatot, finom falatokat ígér a III. Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztivál az Algyői út 72. szám alatt. A rendezvénynek és fő támogatójának, a Prémium Kert Kft.-nak az a célja, hogy a magyar piac védelmében minél többen válasszák és kedveljék meg a kiváló minőségű magyar zöldségeket, gyümölcsöket, termékeket. A fesztivált Rácz József, a Prémium Kert Cégcsoport ügyvezető igazgatója 8.30 órakor nyitja meg, aztán a főzőcsapatok belecsapnak a lecsóba! 

Lecsómesék a bogrács mellé 

A délelőtti lecsófőző versenyre augusztus 31-ig előzetesen jelentkezett csapatok számára a szükséges hozzávalókat – paprika, paradicsom, tarhonya, hagyma, zsiradék – a főszervező Prémium Piac biztosítja Csongrád-Csanád, Békés, illetve Bács-Kiskun vármegyei termelők portékáiból. Amíg rotyog az étel, a nap speakere, Katona Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára történésze gasztrotörténetekkel, illetve lecsósztorikkal szórakoztatja a vendégeket olyan érdekfeszítően, hogy még az is megszereti a paprikás-paradicsomos ételt, aki eddig nem szívlelte. Az elkészült lecsóremekműveket délben a zsűri értékeli, a fődíjas jutalma egy 8 fős prémium-borkóstoló az aradi Balla Géza Borbirtokára. 

Ebéd után borkóstoló 

A III. Prémium Piac Piknik és Lecsófőző fesztiválról ezúttal sem hiányozhatnak a kiállítóstandok, ahol prémiumételeket, -italokat (borokat és söröket) kóstolhatnak és vásárolhatnak az érdeklődők. Igazi kulináris élmény vár azokra, akik 13 órától részt vesznek az irányított borkóstolón a Gourmet & Delikát Szeged Borház jóvoltából. 

Gyerekek, fakanalat a kézbe!

De a napnak ezzel koránt sincs vége! Délután családi napba csap át a rendezvény, ahol Gasztro Mini Gyerek Főzőiskola várja a legkisebbeket Simicz Heni vezénylésével. Az egész napos kézműves foglalkozás és arcfestés, az ugrálóvár, a vízi foci és a rodeóbika sem maradhat ki a programok közül; a népszerű rodeóbika-versenyen felnőttek és gyerekek egyaránt megmérettethetik magukat. 15.30 órakor tombolasorsoláson derül ki, Fortuna ki mellé szegődött. 

A legbátrabbak chilis lecsóevő versenyen küzdhetnek az értékes nyereményért. 

Várkonyi Tibi 15 órától élő zenével gondoskodik a remek hangulatról. 

Elérhetőség:  
[email protected],  
[email protected] 
telefon: 06-30/632-6421 
Facebook: www.facebook.com/events/245920058162533 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában