PR cikk

2022.09.28. 00:00

Csattogott az olló, izzott a forrasztópáka a II. Szakmafesztiválon (videóval)

Zsúfolásig megtelt szombaton a Dugonics tér. A II. Szakmafesztivál elnevezésű pályaorientációs napon a középiskolába készülők és családjaik ismerkedhettek meg a Szegedi Szakképzési Centrum iskoláinak képzési kínálatával. Nézze meg a videót!

Delmagyar.hu

A felsős általános iskolások pályaválasztását segítő II. Szakmafesztiválon az is talált magának érdekes elfoglaltságot, aki nem a továbbtanulásra készül.

A standoknál különböző bemutatókkal várták az érdeklődőket: a fodrász tanulók hajat vágtak, az elektromechanikai műszerészek forrasztópákával dolgoztak.

A családok bepillantást nyerhettek a legorobotika és a szimulátorok világába. Megnézhették a szakszerű újraélesztés folyamatát, kézműveskedhettek, kémiai kísérleteket próbálhattak ki, kirakózhattak, tervezőprogramokkal ismerkedhettek.

A növénytan és a biológia kedvelői mikroszkóp alatt vizsgálódhattak. Az angolos osztályba készülők nyelvi teszteket töltöttek ki. A táncos lábúak szakavatott táncosokkal együtt rophatták a téren. Kirakóból, építőjátékból, interaktív ügyességi feladatokból nem volt hiány.

A család legkisebb tagjai sem unatkoztak: amíg a nagy tesó végigjárta az iskolák standjait, a kicsik a téren felállított ugrálóvárban mulattak.

 
 

https://szakkepzesszeged.hu/

https://www.facebook.com/szegediszakkepzes/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában