Hirdetés

2023.12.13. 00:00

Táncra perdült a Szent Benedek-iskola

A Szent Benedek Középiskola Szegedi Tagintézménye december 9-én megrendezett szalagavató ünnepségén két osztályának diákjai keringőztek, sőt, idén az esti tagozat is táncra perdült.

Delmagyar.hu

Fotó: Baranyi Márk

Két végzős osztály – az informatika és turisztika ágazat technikumi osztálya, valamint az első végzős, általános gimnáziumi osztály – tanulói angol keringőztek december 9-én az Agórában, ahonnan a végzősöknek járó kék szalaggal térhettek haza. Idén első alkalommal – a tanulók kívánságára – az esti tagozat gimnazista végzősei is táncra perdültek, ők bécsi keringővel kápráztatták el a rokonságból álló vendégeket.

Fotó: Török János

Fiatalodó esti tagozat

 Egyre fiatalabbakkal töltjük fel az esti tagozatot, a korábbiakkal ellentétben ma már nagyrészt a szakmával rendelkező, fiatal felnőttek ülnek be az iskolapadba az érettségi bizonyítványért. Idén összesen 34 fő végez az esti tagozaton

 – mondta el Dobroczki-Klatka Tünde, a tagintézmény igazgatója. Hozzátette, a nappali tagozatos tanulóik órarendjében heti rendszerességgel szerepel a táncoktatás, a szalagavatón előadott produkciót is Kovácsné Dr. Inczédy Anita oktató tanította be a fiataloknak.

Többszörös a túljelentkezés

A szegedi Szent Benedekbe jelenleg 210 nappali tagozatos tanuló jár. 2024 szeptemberétől két újabb nappali tagozatos osztályt indít az iskola – általános gimnáziumi osztályt, illetve informatika és távközkés ágazati képzést –, amely iránt egyébként évről évre egyre nagyobb az érdeklődés.

Az érettségi, illetve a technikumi osztályban a szakma megszerzése kecsegtető, mind a két osztályba évről évre többszörös a túljelentkezés

 – tájékoztatott az igazgató. Az emelt szintű érettségit és technikusi végzettséget adó, ötéves képzést biztosító osztály informatika és távközlés ágazatán a diákok szoftverfejlesztő és -tesztelő alkalmazásüzemeltető technikusként távoznak a Szent Benedek-iskolából, míg a turizmus-vendéglátás ágazat tanulói turisztikai szervező végzettséget is szereznek. Az általános gimnáziumi osztályban nagy hangsúlyt kap a nyelvoktatás: emelt óraszámban angolt és németet tanulnak a diákok.

Fotó: Török János

Projektnapok Neumann tiszteletére

A magas színvonalú szakmai oktatást segíti az idei évben kialakított, projektalapú oktatást elősegítő okostanterme, ahol a laptop, illetve a tablet minden diák rendelkezésére áll, így könnyedén megvalósítható a differenciált oktatás az egyes osztályokban.

A 120 éve született Neumann János matematikus, informatikus tiszteletére meghirdetett Neumann-évből a Szent Benedek-iskola sem marad ki: december 18–19-én projektnapokat szervez a magyar tudós megismertetésére; ehhez változatos és látványos programokkal készül az intézmény. December 20-án pedig – az iskola alapítványának támogatásával – közös mozizást szerveznek a diákok számára.

Az intézményről bővebben a www.szbi.hu/szeged oldalon találnak információt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában