Hirdetés

2024.03.18. 00:00

Száz legendás Mercedes-Benz egy helyen, Szegeden

Magyarországon először látható együtt, egy helyen a legendás autómárka, a Mercedes-Benz mintegy 100 különböző, ma már klasszikusnak számító példánya, az elmúlt 60 év gyártmányaiból válogatva. A Szegeden, április 20-án és 21-én látható egyedülálló kiállítás, a Pappas Auto Classic Car Show & Expo elhozza a Mercedes stuttgarti centrumának egy kis szeletét, bemutatja az autózás velünk élő történelmét, felsorakoztatva a legizgalmasabb példányokat és a bennük rejlő történeteket.

PR cikk

Ötezer négyzetméteren 100 legendás járgány, igazi ritkaságok, szebbnél szebb autócsodák, híres emberek egykori autói szerepelnek a Pappas Auto Classic Car Show & Expo unikális kínálatában a szegedi Pick Aréna Akadémiai Csarnokában, áprilisban. A kétnapos rendezvény alatt a látogatók az elmúlt 60 év 100 legendás Mercedes-Benz-klasszikusát tekinthetik meg testközelből. Az expón kiállításra kerülő járművek egyedi történeteket „mesélnek” a látogatóknak, s köztük több olyan autó is jelen lesz, amelyekből mostanra csupán néhány gyűjtői darab maradt fenn a világban, de látható lesz a rendszerváltás utáni első köztársasági elnök S-osztályú W140-ese is.

A kiállított autók között pedig olyan szépségekkel is találkozhatunk, mint például a W186 Adenauer, W128 Ponton, W111 Cabrio, W126 Sedan, W198 Gullwing, W113 Pagoda, R107 Cabrio, W114 Sedan, W201 Sedan, G Professional, Maybach X223, Hipersport GTR Cabrio vagy a W123 Pullman.

Egy olyan kiállítást szerettünk volna létrehozni, amely összefogja a klasszikus autók kedvelőit és a márkafanatikusokat, ahol a jelen rajongása találkozik a kezdet szenvedélyével

– mondta Kovács Dániel, a rendezvény sajtószóvivője, a Dél-Alföldi MB Klub elnöke.

A kiállítás az autócsodákon túl számos programmal is várja az érdeklődőket. Kísérőrendezvényként a Retro Autópiacon mustrálhatjuk a kínálatot vagy üthetünk nyélbe üzletet, de élő aukción is vásárolhatunk akár egy új „családtagot”. De az interaktív programok sorában beszélgethetünk Várkonyi Gábor autópiaci szakértővel, Kárai Péterrel, az elsősorban klasszikus autók restaurálásával foglalkozó Kárai Exclusive tulajdonosával, valamint a BigBlock Tv szakmai csapatával, de a rendezvény vendégei lesznek a SpeedZone autósmagazin újságírói, Vályi István és Csikós Zsolt is. És a Pappas Auto standjánál – a csodálatos autók között – lesz olyan igazi kuriózum is, amely kihagyhatatlan lesz a márkakedvelőknek.

A szervezők egy extra meglepetéssel is készülnek.

Mercedes-Benz-rajongóként tudom, hogy nem elég ismerni a márka és az autók történetét, de át is kell élni minden mozzanatát

– mondta Kovács Dániel, aki elmondta, hogy ezért minden jegyet váltó látogató esélyt kap arra, hogy megélhesse a Merci-fanatikusok legnagyobb álmát, egy 2 fő részére szóló, 3 napos stuttgarti Mercedes-Benz-álomutazást.

Csatlakozz az eseményhez és a Facebook-oldalhoz: https://www.facebook.com/classiccarshow.hu 
A részletes programot a rendezvény hivatalos weboldalán, a www.classiccarshow.hu oldalon tekinthetik meg. 
A Pappas Auto Classic Car Show & Expóra jegyeket a https://tixa.hu/Classic-Car-Show-Expo-2024 oldalon vásárolhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában