Az elmélet után jöhet a gyakorlat

2021.07.24. 08:10

Szablics Péter lett a Kosársuli edzője

Kinevezte új edzőjét a Vásárhelyi Kosársuli férfi kosárlabda NB I./B Zöld csoportjában szereplő felnőtt csapata. Tóth Tamás helyét Szablics Péter veszi át, aki a Testnevelési Egyetem elvégzése után visszatér a kispadra.

V. P.

Szablics Péter vezetésével szerepel majd a következő szezontól a Vásárhelyi Kosársuli. A csapattól távozó Tóth Tamás utódja a 38 éves szakember lett, aki több éven át irányította a Szegedi Tudományegyetem egyetemi bajnokságban szereplő csapatát, játékosként pedig tagja volt az SZTE Szedeák A csoportba feljutott csapatának is. Az elmúlt két évben nem ült kispadon, de ez az időszak is tartogatott feladatot számára, hiszen szakedzői képesítést szerzett a Testnevelési Egyetemen.

– Egyáltalán nem szakadtam el a kosárlabdától, két éve hagytam abba a sportpályafutásomat és az edzősködést az egyetemi csapatnál. Az elmúlt két évben pedig a kosárlabdaedzői szakmát tanultam a Testnevelési Egyetemen, és szereztem diplomát. A gyakorlati részt elhagytam az elmúlt időszakban, de most azon vagyok, hogy kamatoztassam az elméleti részen megszerzett tudásomat, valamint az előtte megszerzett tapasztalatomat – mondta lapunknak Szablics Péter.

Elek András halála után új elnökség állt fel a klub élén, amelynek célja egyértelműen az, hogy minél több vásárhelyi játékos szerepeljen a felnőtt csapat keretében.

– Még nincsen végleges keretünk, próbálunk még igazolni is. A célunk egy vásárhelyi mag lenne, a fiatalokat próbáljuk beépíteni a felnőtt kosárlabdázás világába. Nagyon várom már a közös munkát, biztosan jó lesz együtt dolgozni

– tette hozzá a Kosársuli új trénere.

A csapatépítés szakasza kezdődik tehát a klubnál, de persze minél eredményesebben is szerepelnének.

– Nem vagyok türelmetlen az eredményekkel kapcsolatban, a jó dolgokhoz idő kell. Örülnék persze, ha a csapatépítés sikeres lenne, ez pedig már eredményt hoz magával. A minimum célkitűzésünk a legjobb nyolc közé kerülés, de persze ha jön egy nagyobb siker, annak nem leszünk ellene. Az elsődleges most az építkezés. Jó kihívás lesz számomra, hogy egy jó közeget formáljak. Pályafutásom során kétszer volt szerencsém olyan csapatban játszani, amelyben nagyon jó légkör uralkodott. Teljesen más így a csapat dinamikája, a mérkőzéseken is jobban tudnak küzdeni a játékosok egymásért. Annak örülnék, ha egy összetartó közösség alakulna ki – zárta Szablics Péter.

A Vásárhelyi Kosársuli augusztusban kezdi el a felkészülést az új szezonra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában