Rövidhírek

2021.10.18. 12:49

Új piac épül

Új vásárcsarnokot építenek Nagymágocson, a Petőfi téren. Úgy alakítják ki, hogy közösségi rendezvények lebonyolítására is alkalmas legyen az épület.

Kovács Erika

A nagymágocsi önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban pályázott és nyert 90,3 millió forintot az új piac és vásárcsarnok kialakítására. A beruházással a helyi gazdaság, a termelők és a közösség is erősödhet.

Egy 150 négyzetméteres, fe­­dett árusítóhelyet építenek, ami évszaktól függetlenül hasz­­nálható. Széles oldalajtajainak köszönhetően az épület nyáron nyitott csarnokká alakítható. Egy része, mintegy 43 négyzetméteres terület pedig télen fűthető is lesz. A csarnokban mosdót is kialakítanak. A létesítmény áramellátását napelemrendszerrel biztosítják.

– A helyszíne a Petőfi tér azon része, amely az ivóvíz-szolgáltatási építménynek is helyet ad. A tervek elkészítésénél a helyi építési szabályok jelentették a támpontot, a csarnok stílusában, han­­gulatában is a szomszédos Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár épületéhez igazodik majd

– tudtuk meg Szebellédi Endre polgármestertől.

Az új helyszínre kerüléssel a jelenlegi piac körüli, olykor kaotikus parkolási helyzet is megszűnik. A népszerű nagymágo­csi piac körül ugyanis kevés helyen tudnak a vevők leállni, bár az önkormányzat nemrégiben kialakított a Szentesi út felől néhány szilárd parkolót.

Szebellédi Endre elmondta, a közbeszerzés után, a tervek szerint a jövő év elején kezdő­dik a beruházás, amellyel ta­vasz végére, a mezőgazdasági szezon kezdetére szeretnének elkészülni. A régi piac megszűnik, de a fedett elárusítóhelyeket is áthelyezik majd a Petőfi térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!