Csongrád-Csanád megye

2022.06.15. 10:33

Indul az államilag támogatott diákmunka- program

 Idén is állami támogatással vállalhatnak munkát a nappali tagozatos, 16–25 év közötti ta­­nulók július–augusztusban. A huszonöt év alattiak munka­végzése az idéntől személyijövedelemadó-mentes. 

A programba olyan diákok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem állnak munkaviszonyban, és nincs vállalkozási jogviszonyuk. Az önkormányzatok ese­­tében legfeljebb napi 6 órás foglalkoztatás támogatható. A helyhatóságok részére maximum 2 hónap időtartamra tel­­jes egészében megtérítik a munkabért. 

A mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban tevékenykedő munkaadóknál legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható, a program a munkabér összegének 75 százalékát vállalja át. A kétmilliárd forintos keretösszeggel induló program a területileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál megtehető regisztráció kezdetétől, június 15-étől augusztus végéig tart. 

A program részleteiről a https://www.munka.hu/ internetes oldalon vagy a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain tájékozódhatnak az érdeklődők. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!