Rövidhírek

2021.07.09. 09:12

Nem csak a migránsok, a rendőrök is látták a teherautót

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a török férfinak a letartóztatását, akit a héten embercsempészésen értek tetten.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított Romániában tehergépkocsijába felvett két külföldit, akik Szíriából korábban embercsempészek segítségével jutottak el Törökországba, majd őket onnan ismeretlen személyek kamionokkal Romániába vitték tovább. A férfi velük a nagylaki határátkelőhely közelébe hajtott, ahol őket teherautójából kiszállította, hogy a zöldhatáron meg nem engedett módon lépjék át a magyar-román határt.

A Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai azonban kedd éjjel, hőkamerás ellenőrzés során felfigyeltek a Románia felől közelítő két személyre, akik miután Magyarországra beléptek, megbújtak egy út menti csatornában.

Látható volt az is, ahogy a gyanúsított a helyszínre érkezett, és kamionjába felvette az illegális határátlépőket. A teherautót ezután röviddel a rendőrök ellenőrzés alá vonták, és a vezetőfülkéből előkerült a két, magát szír állampolgárnak valló személy, akikkel a gyanúsított Ausztria felé tartott volna.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére. Az indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!