Sport PRINT

2007.01.22. 15:19

Kómában tartják a szerencsétlenül járt cseh síugrót

Címkék#*nemzsport

További orvosi vizsgálatok várnak Jan Mazoch cseh síugróra, aki szombaton a zakopanei versenyen szenvedett súlyos sérüléseket. A 22 esztendős sportolót ugrása közben a szél kibillentte egyensúlyából, így magatehetetlenül csapódott a földre és csúszott tovább. Azóta mesterséges kómában tartják.

Mesterséges kómában tartják Jan Mazoch cseh síugrót, aki a szombati, zakopanei viadal második sorozatában a levegőben elvesztette egyensúlyát, és a hátára, valamint a fejére esett.

Az egész verseny során erős szél fújt a pályán, de a 22 esztendős cseh balesetéig senki nem sérült meg, igaz a szél alaposan befolyásolta az eredményeket. Mazoch elugrása után pár másodpercig még semmi jel nem utalt arra, hogy baj lehet, azonban a levegőben a szél kibillentette őt egyensúlyából és a jobb lábát maga alá fújta minek következtében a jobb oldalára esett.

Richard Schallert, a német csapat egyik edzője szerint Mazoch az esést követően még eszméleténél volt, bár a videofelvétel alapján úgy tűnik, mintha egy élettelen test csúszna lefelé a becsapódás után.

"Továbbra is eszméletlen a versenyző, az orvosok szerint azonban az állapota stabil. A nap folyamán újabb felvételt készítenek a koponyájáról, és annak alapján döntenek arról, hogy megpróbálják-e felébreszteni" - idézte az AFP Anna Niedzwiedzkát, a krakkói klinika szóvivőjét.

A versenyt egyébként negyedórás szünet után folytatták, aztán mégis lefújták, mert a szél továbbra is jelentősen befolyásolta az eredményeket, illetve veszélyeztette a résztvevők testi épségét. Így végül az első sorozat alapján hirdettek győztest a szlovén Rok Urbanc személyében.

Mazoch külön szerencsétlensége, hogy a verseny során, az első sorozatban élete eddigi legjobbját ugrotta. A sportoló hivatalos honlapja szerint ha komolyabb szervi rendeéllenesség nem lép fel, hétfőn felébresztik és átszállítják a prágai klinikára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!