Megvan az új edző

2022.06.04. 19:01

Alekszandar Sztevanovics vezeti a Szegedet

Tegnap kiderült, ki irányítja a nyári felkészülés kezdetétől a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgóinak munkáját: a szakmai vezetés a szerb Alek- szandar Sztevanovicsnak szavazott bizalmat.

Munkatársunktól

A szegedi védő, Kővári Róbert (jobbról) júniusban új edzővel kezdheti meg a munkát az új idényre. Fotó: Török János

Megvan, ki lesz a 2022–2023-as idényben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője: a szerb Alekszandar Sztevanovics (48) UEFA Pro-licence-szel rendelkezik, és január óta szakmai tanácsadóként segíti a klubot, a következő szezontól pedig vezetőedzőként irányítja a felnőtt csapatot. 
Alekszandar Sztevanovics 1974-ben született a szerbiai Pancsován. Játékosként hazájában a Dinamo Pancsova és az FK Obilic Beograd csapatát is erősítette. Ezt követően hét éven át külföldön futballozott: megfordult Kínában, Romániá­ban, Cipruson, Bahreinben, valamint Örményországban is, ahol a Pjunik Jerevan csapatával bajnokságot és kupát is nyert. 

2006-ban befejezte játékoskarrierjét, és még abban az évben megszerezte az UEFA A licencet. 2008-tól a szerb labdarúgó-szövetségnél dolgozott oktatóként, ezzel párhuzamosan pedig a szerb harmadosztályban volt vezetőedző a Dinamo Pancsova és a Zeljeznicar Pancsova együttesénél. Később másodedzőként segítette a Szuperligában szereplő Vozdovac csapatát. 2018-ban megszerezte az UEFA Pro-licence-t, két éve pedig a szerbiai UEFA A licence-es edzőképzés vezetője volt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!