Sport

2013.11.29. 22:30

Brit siker a díjugrató vk-minősítőn

Címkék#lovaglás

A brit Allen Whitaker nyerte a Papp László Sportarénában zajló Lovas világkupa pénteki nyitónapjának legfontosabb versenyét, a díjugrató vk-minősítőt.

Az 57 lovast felvonultató mezőnyben 12 versenyző tudta hibátlanul és a 74 másodperces szintidőn belül végiglovagolni a pályát, közülük Whitaker volt a leggyorsabb 61.60 másodperccel az olasz Emanuele Gaudianót és a német Andreas Brennert megelőzve.

A magyarok közül hárman zártak nulla hibaponttal: Técsy Attila - Catara nyergében - a negyedik helyen zárt 67.09 másodperccel, míg [namelink name="Szuhai Gyula"] nyolcadik, [namelink name="Gombos László"] pedig kilencedik lett.

A pénteki nyitónapon a szervezők délelőtt és délután ingyen láttak vendégül hét-hétezer gyermeket, akiket többek között póni galoppversennyel és Mikulás-programmal szórakoztattak. A gyerekek egyúttal megnézhették a hétvége főattrakciójának számító Equissimo című egyórás műsort, amely bemutatja a magyar lovas kultúrát, a pásztor- és huszáréletet. Olyan különlegességek is szerepet kaptak a műsorszámban, mint a csikósok showja, vagy Kassai Lajos lovasíjász előadása, illetve egyszerre három úgynevezett pusztaötöst is láthatott a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!