Szeged és környéke

2014.03.26. 21:31

100 kiló kolbászt, sonkát loptak el

Szeged - Felfeszítették az ablakon lévő rácsot a szegedi Jósika utca 25.-ben, és közel 100 kiló kolbászt és szalámit loptak el ismeretlenek a pincéből. A rendőrség nyomoz.

Arany T. János

– Kilenc éve itt lakunk, évek óta itt tartjuk a pincében a disznóvágás után készített füstölt árut – mutatta a Jósika utca 25. előtt a felfeszített rácsot [namelink name="Sinkovicz Tímea"]. A fiatalasszony férje kedd reggel vette észre, hogy betörtek a pincéjükbe.

A család februárban vágott le egy 360 kilogrammos disznót, amelyből négy család számára elegendő füstölt áru készült. Ezt tartották a Szeged belvárosában lévő picében.

A rácsot kifeszítve, az ablakon keresztül jutottak le a pincébe a tolvajok – mutatja Sinkovicz Tímea. Fotó: Karnok Csaba

A rácsot kifeszítve, az ablakon keresztül jutottak le a pincébe a tolvajok – mutatja Sinkovicz Tímea. Fotó: Karnok Csaba

Ismeretlen

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 25-én, a kora reggeli órákban érkezett bejelentés, miszerint Szegeden a Jósika utca egyik ingatlanába betörtek, és onnan mintegy 100 kilogramm vegyes füstölt húsárut tulajdonítottak el. A Szegedi Rendőrkapitányság az ügyben lopás gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

– Két hete hoztuk el a füstölőtől. Három rúdon összesen 48 szál szalámi, 10 pár kolbász és egy 25 kilós sonka lógott. Saját feldolgozás volt, a férjem évek alatt kísérletezte ki a tökéletes fűszerezést. Az ő kincsei voltak, minden reggel lejött, nézegette őket – mesélte.

Mivel a füstölt kolbászok és szalámik még frissek voltak, a ventilátor óránként tíz percre automatikusan bekapcsolt, a pince ablaka pedig résnyire nyitva volt. Sinkovicz Tímea szerint a finom illatok csábították a betörőket, akik biztosan tudták, miért jöttek. A rács egyik sarkát fölfeszítették, azon keresztül bújt be a tolvaj. Az igen kis méretű nyíláson a tulajdonos szerint csak egy gyerek férhetett be.

– Az egyik rudat úgy, ahogy volt, elvitték. A hatalmas sonkát és a füstölt áru nagy részét pedig kiadogatták az ablakon. A fehérre meszelt, tiszta falon még szerdán is jól látszódtak a lábnyomok és a zsírfoltok. A rengeteg kolbászból és szalámiból csak kilenc szál maradt.

Ennyi maradt a füstöltáruból mutatja Sinkovicz Tímea. Pár napja még 48 szál szalámi, 10 pár kolbász és egy 25 kilós sonka lógot három rúdon. Fotó: Karnok Csaba

Ennyi maradt a füstöltáruból mutatja Sinkovicz Tímea. Pár napja még 48 szál szalámi, 10 pár kolbász és egy 25 kilós sonka lógot három rúdon. Fotó: Karnok Csaba
Sinkovicz Tímea azt mondta, a közel 100 kilónyi lopott húst „lehetetlen két szatyorban elvinni". – Biztos, hogy készültek, és autóval jöttek. A snowboardhoz, kerékpárhoz és a hűtőládában lévő húshoz nem nyúltak. Azt biztos nem vették észre – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!