Szeged és környéke

2019.09.09. 20:59

110 km/órás szél szaggatta a vezetékeket Szegeden - helyreállítják az áramszolgáltatást

Tömeges áramszolgáltatási üzemzavart okozott a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar. Az erős, helyenként 110 km/órát is meghaladó széllel érkezett vihar hétfőn a délutáni órákban közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet.

Tömeges áramszolgáltatási üzemzavart okozott a Dél-Alföldön végigvonult hatalmas vihar. Az erős, helyenként 110 km/órát is meghaladó széllel érkezett vihar hétfőn a délutáni órákban közel negyvenezer ügyfélnél okozott átmenetileg áramszünetet. Néhány óra alatt azonban az NKM munkatársai az ügyfelek kétharmadánál helyreállították a szolgáltatást - tudtuk meg NKM Nemzeti Közművek Zrt. hozzánk eljuttatott közleményéből.

 

Vezetékekre dőlt egy fa az Osztrovszky utca és Dugonics utca sarkán. Fotó: Tudósítónktól

Vezetékekre dőlt egy fa az Osztrovszky utca és Dugonics utca sarkán. Fotó: Tudósítónktól


Szeged és térségét érintette leginkább a vihar, amely nagy károkat okozott. A kora délután hirtelen érkezett orkán erejű szél a megyeszékhely mellett Ásotthalomtól Deszken át Röszkéig tombolt. A letört ágak és a tövestől kifordult fák a villamoshálózatra zuhantak, oszlopok törtek ki, emiatt tömeges üzemzavar alakult ki. Az első percekben közel 40 ezer ügyfélnél okozott áramszünetet, Szegeden 8000 fogyasztási helyen szűnt meg az áramszolgáltatás. A térségben a leginkább érintett települések: Kiszombor, Kübekháza, Klárafalva, Deszk, Röszke, Ásotthalom és Szatymaz.


Jelenleg még több mint 12 ezer ügyfélnél nincs áram és 24 kiesett középfeszültségű vonal van.


Az NKM munkatársai megerősített létszámmal kezdték meg a hibák feltárását és a helyreállítást. A munkákba más régiókból érkeztek szerelőcsapatok, bekapcsolódtak partner vállalkozók és az irodákban dolgozó villamosmérnökök is.


Nehezíti a helyzetet, hogy az NKM áramhálózati társaságának anyagraktárát is megrongálta a vihar, de minden szükséges anyag és alkatrész rendelkezésre áll a hálózati hibák kijavításához.


Az ügyfélszolgálat emelt létszámmal dolgozik, eddig több mint 1000 hibabejelentést fogadtak kollégáink. Az érintett önkormányzatok külön tájékoztatást kaptak a kialakult üzemzavarról és a várható helyreállításról.


A kidőlt fák sok helyen leszakították a hálózatot, a leszakadt vezetékek megközelítése élet- és balesetveszélyes! Amennyiben ilyet tapasztalnak, kérjük ügyfeleinket, haladéktalanul jelentsék be a telefonos ügyfélszolgálaton a +36 62 565 881 számon.


Az NKM áramhálózatának munkatársai a katasztrófavédelemmel együtt mindent megtesznek, hogy a lehető legrövidebb időn belül mindenütt helyreálljon a minőségi áramszolgáltatás.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!