Szeged és környéke

2007.01.19. 15:19

Influenzavírus van, járvány nincs

Influenzajárvány nincsen, és hozzá hasonló, influenzaszerű megbetegedést is viszonylag keveset jelentettek a tisztiorvosi szolgálat regionális intézetének. Az iskolákban sem sok a hiányzó.

– Valamilyen vírust jeleznek ugyan a háziorvosok, de még nem tudjuk, milyen. Vizsgáljuk, de eddig sem az influenza A, sem a B változatát nem mutattuk ki belőle – tájékoztatott Tombácz Zsuzsanna, a tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályvezetője. A tünetei felnőtteknél is és gyerekeknél is hőemelkedés, láz, torokfájás, köhögés, esetleg orrfolyás.
Előfordul, hogy végtagfájdalommal jár együtt. Nem influenza, ezért talán a szövődményei sem lesznek olyan súlyosak, hiszen az influenza esetében egy újabb fertőzés komoly középfül- vagy arcüreggyulladást okozhat. Ettől függetlenül nem árt otthon pihenéssel kikúrálni ezt a vírust is – erősítette meg a doktornő.

A szokatlan meleg ráadásul melegágya a vírusoknak, nem volt alkalmuk kifagyni. Újult erővel, és úgy tűnik, több változatban támadnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!