Szeged és környéke

2007.03.28. 16:19

Havonta százezreket is hozhat az otthoni munka

Egyre népszerűbbek az otthon végezhető munkák, hiszen gyesen lévő kismamák, diákok is kereshetnek havi 80–380 ezer forintot napi néhány óra ráfordítással. Sokan viszont arra panaszkodnak, hogy átverték őket.

Jól jönne egy kis pluszjövedelem? Otthon ül és unatkozik? Akkor ez a hirdetés önnek szól! Próbálja ki otthon végezhető munkánkat! – számos hirdetés szólítja meg így az álláskeresőket. Ki sem kell mozdulni otthonról, a gyesen lévő kismama ugyanúgy találhat munkát, mint egy nyugdíjas, diák vagy munkanélküli.

Általában adminisztrációhoz, munkaközvetítéshez, borítékoláshoz, gyöngyfűzéshez, marketingmunkákhoz keresnek vállalkozókat. Némelyik munka főállásként is végezhető, de elsősorban kiegészítő jövedelmet biztosító tevékenységeket kínálnak, melyek nem igényelnek előzetes ismeretet, szaktudást.

Az otthoni munka kétségtelen előnye, hogy a tevékenységre fordított időt mindenki maga határozza meg, úgy, hogy a saját otthonában dolgozik. – Néhány hét leforgása alatt napi pár órás munkával akár havi 80–380 ezer forintot is lehet keresni, napi szinten 4-7 ezer forintot – tudtuk meg egy hölgytől, aki a Déli Apróban hirdetett otthoni munkalehetőséget, ám érdeklődésünkre elmondta, pusztán közvetít a megbízó cég és a munkavállaló között. Előbbivel személyesen még sosem vette fel a kapcsolatot, csak e-mailben érintkeznek. Mellette további hét telefonszámos hirdetőt találtunk, ketten pedig e-mail címet adtak meg. A telefonok többsége hívásunkkor ki volt kapcsolva.

[namelink name="Szabó Zoltán"] maga is megpróbálkozott az álláskeresés e formájával, ám nem járt szerencsével. Reklamálni sem tud, pénzét sem követelheti vissza, ugyanis az általa említett cégnek csupán a címe érhető el az interneten, telefonszáma nincsen, csak e-mailben lehet vele felvenni a kapcsolatot.

– Az interneten találtam egy hirdetést, amelyben otthoni munkát ígértek. Csekken 650 forintot és egy megrendelőlapot kellett küldenem, megjelölve, milyen munkát akarok vállalni. Válaszoltak, és kiválasztottam a munkaközvetítői tevékenységet, jelentkeztem rá, majd jött egy csomag, 6980 forintért. Elküldtek nekem kétszáz darab ugyanolyan jelentkezési lapot, mint amilyet én töltöttem ki: ha ezeket eladom úgy, ahogy nekem eladták korábban, akkor jutok a remélt 140 ezres fizetéshez. Most palizzak be kétszáz embert? – teszi fel a költői kérdést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!