Szeged és környéke

2010.02.05. 19:25

Péter Szilveszter és az adrenalinszint

Szeged - Őszi vétel a Kawasaki, friss szerelem a motorozás Péter Szilveszter önkormányzati képviselő életében. Motorozik Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke is. Nekik két-két gépük is van.

Gonda Zsuzsanna

Adrenalinfelszabadító mámor – így jellemezte az élményt Péter Szilveszter fideszes önkormányzati képviselő, amit a Kawasaki Ninja nyújt számára. A tekintélyes motorra a képviselő aktuális vagyonnyilatkozatában figyeltünk fel. Ősszel vásárolta, de máris kötődik a békazöld járműhöz: azok közé a tulajdonosok közé tartozik, akik szerint egy ilyen gépnek lelke van, ezért „illik úgy szólni hozzá, hogy tetsszen neki".

– Csodálatos érzés a szabadság és a természettel való közvetlen érintkezés élménye. Igaz, amit mondanak, hogy az ember úgy érzi: része a természetnek. Nem ugyanaz, mint leengedett ablakkal autózni – ecsetelte, milyen érzés egy több, mint száz lóerős gép nyergében. A járművet egyébként télen nem használja.

A képviselő rögtön nagyban kezdte: korábban semmilyen motorja nem volt. Azonban a lóerő már autósként is számított neki, ezért jár Volkswagen Passattal.

A patikus-képviselő  új szerelmét – a Kawasaki Ninját – visszafogni igazi férfimunka. Fotó: Schmidt Andrea

A patikus-képviselő új szerelmét – a Kawasaki Ninját – visszafogni igazi férfimunka.
Fotó: Schmidt Andrea

– Iszonyatos érzés ilyen erőt kézben tartani és uralni. Igazi kihívás – válaszolta a kérdésre: miért érezte szükségét, hogy 61 évesen motorozni kezdjen. – A higgadtság nagyon fontos. Lehetne karikára húzni, de ez nem erről szól. Húzni a gázkart egyszerű, de kézben tartani és visszafogni a motort igazi férfimunka.

A Fideszben nem ritka a motormánia, Kósa Lajosról, Debrecen polgármesteréről köztudott, hogy rajong a motorokért – ő egy BMW RT 1150 és egy Suzuki Burgman tulajdonosa –, és Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke is egy Kawasaki ER-6n-t választott a meglévő Honda Aprilia mellé. Péter Szilveszter azt mondta, az ő példájuk és a fia is hatott rá, akinek szintén – úgy látszik, a család márkahű – Kawasaki Ninjája van. Az övé még az édesapjáénál is komolyabb: 650 köbcentiméteres.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!