Szeged és környéke

2010.09.06. 22:14

Super 8 - versenyfilmek a világ minden részéről

Szeged - Hétfőn kezdődött és vasárnapig tart a IX. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál Szegeden.

Munkatársunktól

Nyitányként délutánra flashmobot – spontánnak tűnő, de előre megtervezett akciót – szerveztek a rendezők: füttyszóra közel 30 járókelő szuper 8-as kamerát vett elő, és filmezni kezdett a Kárász utcán. Néhányan meglepődtek, mi lehet ez, de a többség képben volt. Az akció 3 percig tartott, aztán a résztvevők szétszéledtek.

A Kárász utcán tegnap megrendezett „spontán

A Kárász utcán hétfőn megrendezett "spontán" akcióval kezdődött a fesztivál.
Fotó: Frank Yvette

A fesztiválmegnyitót ma 18.45-től rendezik a Grand Caféban, majd megkezdődik a versenyfilmek vetítése. Idén 280 alkotás nevezett, érkeztek filmek többek között Japánból, Kolumbiából, Brazíliából, Finnországból, Norvégiából, Nagy-Britanniából, Spanyolországból is. Kedden és szerdán 21 órakor egy igazi különlegességet láthatnak az érdeklődők a Grand Café mozitermében: a Modus Operandi című, 2009- ben készült super 8-as nagyjátékfilmet vetítik. A Frankie Latina által rendezett független film egy mindenre elszánt CIA-ügynökről szól, aki felesége gyilkosát keresi.

Super 8 - versenyfilmek a világ minden részéről. Fotó: Frank Yvette (galéria)


Az egész hetes programon bemutatják többek között az első magyar popfesztiválról forgatott alkotást, és fellép a Hizsnyik Dénessel kiegészült S8 Improv Trio. Szombaton az Első Szegedi Garázs Rock Fesztiválon a kék úszóházon koncertezik 20 órától a Hypermarché, az Attention Chérie és a The Fiction Stop. Vasárnap a hagyományoknak megfelelően Videoton tévéjáték-bajnoksággal zárul a fesztivál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!