Szeged és környéke

2011.10.03. 13:49

Előzetes letartóztatásban a szegedi sztárügyvéd

Szeged - Előzetes letartóztatásba helyezték K. Zoltán neves szegedi ügyvédet. Még pénteken vette őrizetbe a Szegedi Nyomozó Ügyészség – befolyással üzérkedés gyanúja miatt kattant kezén a bilincs.

Munkatársunktól

Befolyással üzérkedés gyanúja miatt vette őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatását a Szegedi Nyomozó Ügyészség a 44 éves K. Zoltán szegedi sztárügyvédnek pénteken. A Szegedi Városi Bíróság elfogultságot jelentett be: az ügyvédet vasárnap a Kecskeméti Városi Bíróság helyezte előzetes letartóztatásba.

– Többek között azért, mert fennállhat a tanúk befolyásolásának kísérlete és a bűnismétlés lehetősége – tudtuk meg Szanka Ferenctől, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőjétől. A csoportvezető ügyész lapunknak elmondta: K. Zoltán a gyanú szerint egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottjának. Azt mondta: néhány millióért el tudja intézni, hogy a férfi szabadlábra kerüljön. – Még korai beszélni arról, hogyan sikerült lelepleznünk a bűncselekményt. Annyit elárulhatok: az ügyvédi ajánlat után a férfit valóban szabadlábra helyezték. Azóta újfent előzetes letartóztatásban van – közölte a szóvivő.

Az ismert szegedi jogász számos nagy horderejű ügyben vállalt szerepet: többek között sikerrel képviselte a '90-es évek közepén a Magda Marinko per egyik vádlottját, T. Attilát. Ő a védőügyvédje annak a nemrég fiúgyermeket szült hódmezővásárhelyi nőnek is, aki a gyanú szerint leütötte, majd elégette élettársát családi házukban. Ezen kívül számos közérdeklődésre tartó és folyamatban levő ügyben jár el jelenleg is megbízott védőként.

– Szégyellem magam, hogy ilyen megtörténhet – mondta lapunknak [namelink name="Kertész József"], a Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke. A vezető egyelőre csak szűkszavúan nyilatkozhatott az esetről. K. Zoltánnal szemben fegyelmi eljárást rendelt el. – A fegyelmi tanács az eljárást a jogerős bírói ítéletig felfüggeszti. A jogerős végzés után az ügyvéd további sorsáról a fegyelmi tanács dönt: az ilyen jellegű esetek legtöbbször a kamarából való kizárást vonják maguk után – mondta Kertész. Tárcsáztuk K. Zoltán telefonszámát, ám az ügyvéd mobilja ki volt kapcsolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!