Szeged és környéke

2011.12.27. 14:10

Szabadlábra helyezték K. Zoltán ügyvédet

Szeged - Ügyészségi indítványra kedden kiszabadult az előzetes letartóztatásból K. Zoltán szegedi sztárügyvéd. A jogászt a Szegedi Nyomozó Ügyészség abban az ügyben gyanúsítja hivatali vesztegetéssel, amelyben hétfőn helyeztek előzetes letartóztatásba egy Csongrád megyei tanácselnök bírót. <br>

Munkatársunktól

Szabadlábra helyezték kedden K. Zoltán szegedi sztárügyvédet. A neves jogászt – ahogy többször megírtuk – még október 1-jén helyezte előzetes letartóztatásba a Szegedi Nyomozó Ügyészség kezdeményezésére a Kecskeméti Városi Bíróság. A 44 éves férfit előbb befolyással való üzérkedés, később hivatali vesztegetéssel is meggyanúsították.

A Szegedi Nyomozó Ügyészség szerint K. Zoltán egy kiemelt jelentőségű, több száz millió forintos adócsalási ügyben ajánlotta fel segítségét az ügy előzetes letartóztatásban levő gyanúsítottjának, melyben 2 millió forintért vállalta a férfi szabadlábra helyeztetését. Az ajánlat után a férfit valóban elengedték. K. Zoltán ügyvédbojtárját, K. Lászlót egy másik ügyben szintén befolyással való üzérkedés miatt október 20-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd december 26-án a Csongrád Megyei Bíróság tanácselnök bírája, N. Norbert került 30 napra a rácsok mögé. Ő a fenti ügyben másodfokon eljáró 3 tagú testület tanácsvezető bírója volt.

– K. Zoltán ügyvédjelöltje már 2 hete szabadlábon van – tudtuk meg Szanka Ferenctől. A Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta: a két ügyvéd esetében a nyomozás olyan stádiumba került, hogy előzetes letartóztatásukra a továbbiakban nincs szükség. A Szegedi Nyomozó Ügyészségnek a korrupciós ügyben ugyanakkor még számos teendője van: a főbb nyomozati cselekmények a szóvivő elmondása szerint már rendelkezésükre állnak, de a vádirat elkészítéséhez minden apró részletet tisztázni kell. [namelink name="Szanka Ferenc"] úgy számol: az ügyészség 1 éven belül készíti el a vádiratot.

[namelink name="Palánki Zsolt"], K. Zoltán ügyvédje elmondta: utoljára csütörtökön beszélt ügyfelével a börtönben. – Ekkor még egyáltalán nem volt biztos a szabadlábra helyezése, de a körülményekhez képest jól volt – mesélte Palánki. Ismeretes: előzetes letartóztatásba kerülése után néhány nappal K. Zoltán öngyilkossági kísérletet követett el. – Hozzám is csak nemrég jutottak el olyan információk, hogy védencem esetében az előzetes letartóztatásnál enyhébb kényszerintézkedésre kerül sor – magyarázta Palánki Zsolt.

Többször tárcsáztuk K. Zoltán telefonszámát is, ám az ügyvéd mobilja ki volt kapcsolva. Mivel K. Zoltán és N. Norbert bíró ügye a Szegedi Nyomozó Ügyészség szerint szoros kapcsolatban van egymással, még számos nyomozati cselekmény várható az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!