Szeged és környéke

2012.05.17. 22:27

East Side Story a Dömötör-gála

A Szegedi Nemzeti Színházban a szombat este 7 órakor kezdődő gálaesten 14. alkalommal adják át a Dömötör-díjakat.

Munkatársunktól

A 2011–2012-es évad legjobbjaira 10 kategóriában voksolhatott a közönség május 14-éig a nyomtatott szavazólapokon és az interneten. [namelink name="Elekes Zoltán"] ötletgazda, a rendezvény főszervezője tegnap lapunknak elmondta: több mint 2600-an voksoltak.

A publikum szombaton 18 órától fogadja a Forrás Szállóból Audi-flottával, rendőrségi felvezetéssel érkező jelölteket és a támogatókat a nagyszínház előcsarnokában. A szegedi színházi élet kitüntetéseit a hagyományos gálaműsor keretében vehetik át a díjazottak. Az idei produkció címe: East Side Story – a West Side Story díszletében [namelink name="Barnák László"] és [namelink name="Toronykőy Attila "]rendezi; a műsorvezetők: [namelink name="Vajda Júlia"] és [namelink name="Rédei Roland"]. A zenés, sokszínű gálaműsorban fellép szinte az egész társulat: az Öthalom utcában és a Székely soron lakó művészek „küzdenek" egymással.

A bronz Dömötör-kisplasztikákat Bánvölgyi László szobrászművész készítette. Fotó: Segesvári Csaba

A bronz Dömötör-kisplasztikákat Bánvölgyi László szobrászművész készítette.
Fotó: Segesvári Csaba

A Dömötör-életműdíjat az idei soros elnök, [namelink name="Bódi György"] vezette társadalmi kuratórium ítélte oda, és a gála csúcspontján [namelink name="Botka László "]polgármester adja át egy olyan neves művésznek, akinek pályafutása kötődik a Szegedi Nemzeti Színházhoz. A legjobb háttérmunkás díjáról a színház dolgozói titkos szavazással döntöttek. A Dömötör-díj idén is [namelink name="Bánvölgyi László"] szobrászművész Szent Demetert jobbjában lándzsával, baljában a róla elnevezett Dömötör-toronnyal ábrázoló, márványtalapzaton álló, bronzból készült kisplasztikája.

A gálára a színház jegyirodájában 1500–2500 forintért korlátozott számban még kaphatók belépőjegyek. Az estet a VTV Szeged vasárnap 19 órától felvételről közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!