Szeged és környéke

2013.04.29. 20:37

Fékhiba: leállították a teljes szegedi Pesa-flottát

Szeged - Az új Pesa villamosflotta mind a 9 tagját kivonták a forgalomból hétfőn, az 1-es és a 2-es vonalon a régi Tatrák járnak. Információnk szerint délelőtt már csak 3 Pesa járt, délutánra ezeket is leállították a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei.

Dombai Tünde

[namelink name="Tóth István Tibor "] ügyvezető tájékoztatása szerint a folyamatos meghibásodások – közöttük fékhibák – miatt, elővigyázatosságból hoztak ilyen súlyos döntést. Az ügyvezető elmondta, az üzembehelyezés óta Szegeden tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak még szakembereket, akik várhatóan kedden érkeznek Szegedre. Amíg velük együtt más döntésre nem jutnak, addig a Tatrák szolgálják az utasokat.

Remizbe parancsolták a teljes szegedi Pesa villamosflottát

Remízbe parancsolták a teljes szegedi Pesa villamosflottát.
Fotók: Karnok Csaba

Mint ismert, az új villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját, a lengyel gyártó 3 évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban az ajtók és fékek hibáiról írtunk, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új villamos beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába.

Szeptemberben arról tudósítottunk, hogy több Pesa a szervizben áll fékhibák miatt (a szegedi új villamosok fékberendezését a világ legtöbb fékrendszerét gyártó Knorr Bremse szállította).

Együttállás. Csakhogy ez nem két Pesa...

"Együttállás" hétfő délután a Rókusi körúton. Csakhogy ez nem két Pesa...
A közlekedési cég ügyvezetője hétfőn azt mondta lapunknak, a lengyel szakértőkkel folytatott konzultáció után, legkorábban kedden délután remél információt a minden közlekedőt foglalkoztató kérdésben: meddig állnak az új villamosok Szegeden?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!