Szeged és környéke

2013.06.13. 19:18

Fidesz: Az MSZP mindig hazudik

Ménesi Imre már többször tett tanúbizonyságot arról, hogy érvelését pártérdekeken kívül semmi más nem vezérli - reagált a Fidesz biomassza-ügyben.

Delmagyar.hu

"Ahogy arra már a szegedi Fidesz-KDNP frakció egyszer már felhívta a figyelmet, az aláírásgyűjtés egy kampányfogás Botka László és az MSZP részéről, hiszen ahhoz, hogy a lakosok véleményét a biomassza-ügyben napirendre vegye a közgyűlés, nem lett volna szükség egy hónapig közpénzből, MSZP-szervezéssel a szegediek közé menni, sajtótájékoztatókat tartani és pártpropaganda-szintig süllyeszteni az ügyet. Bármikor behozhatta volna egy képviselő a kérdést újra a közgyűlés elé egy indítvánnyal.

Ménesi Imre már többször tett tanúbizonyságot arról, hogy érvelését pártérdekeken kívül semmi más nem vezérli. Többször is kiderült, hogy állításai a valóság közelében sem járnak, vagy tudatlanságból, vagy – és ez képviselői esküjével is ellentétes – szándékosan téveszti meg a lakosságot. Ilyen állítása volt az is – amit bizottsági üléseken, sajtótájékoztatón és közgyűlésen hangoztatott -, hogy egy ilyen biomassza fűtőházban szerves hulladékot, például állati tetemeket is égetni fognak. Ménesi Imre és az MSZP hazug hangulatkeltésével megtévesztette az embereket, miközben a legfontosabb tényeket elhallgatja. A fűtőüzem beindítása után a távhő szolgáltatás díjai is csökkennek majd, így a kormány rezsicsökkentő politikája hatványozottabban érezhető lesz a környéken, ráadásul egy olyan fejlesztésről van szó, ami munkahelyeket teremt, amire 2002 óta nem volt példa. Ménesi Imre és az MSZP most azért gyűjt aláírásokat, hogy ne csökkenjen a környék légszennyezettsége, ne létesüljenek új munkahelyek, és ne csökkenhessen a szegediek távhődíja. Mindezt csak azért, mert nem az ő nevükhöz kötődik ez a beruházás. Az MSZP-nek a csúsztatásokkal, hazugságokkal teli pártkampánnyal összegyűjtött mintegy 7000 aláírás mellé oda kell tenni a rezsicsökkentést támogató közel 40 ezer szegedi aláírást, ami mellé zárójelbe meg kell jegyeznünk, hogy július 31-ig folyik tovább az aláírásgyűjtés.

A kazán működése egyébként teljesen biztonságos, ellenőrzött, zárt technológiáról van szó, amely 90 százalékos hatásfokkal üzemel, a levegőt nem szennyezi, gyakorlatilag csak vízpára és szén-dioxid távozik csak a kéményekből, a hamut pedig egy szűrőberendezéssel kiszűrik, komoly zajjal nem jár, szükséges engedélyek birtokában rövid idő alatt beüzemelhető. Szentendre központjában, a balassagyarmati kórházban működik hasonló erőmű, melyet ugyanolyan bizalmatlanul fogadtak eleinte az emberek, mára a mindennapi élet megszokott része lett csakúgy, mint az osztrák síparadicsomokban.

Ezen felül ajánlom Ménesi Imrének és az MSZP-nek, hogy tájékozódjon a megyei napilap, a Délmagyarország május 13-i cikkéből, ami a szolnoki biomassza erőművet mutatja be, amely három éve üzemel, háromszor közelebb a lakóházakhoz, mint a Szegdere tervezett, és amely csendes, alig észrevehető a gőze, és a lakosok szinte észre sem vették, hogy ott van. Javasoljuk tehát, hogy az MSZP ne kövesse évtizedes hazug politikáját, miszerint a lakosok érdekei elé saját hatalmi és pártérdekeit helyezi!"


Bohács Zsolt, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!