Szeged és környéke

2013.10.25. 21:41

Letették az új vérellátó alapkövét

Szeged - Napelemes, háromszintes új vérellátó központ épül Szegeden, a Földváry utcában. Az alapkövet pénteken tették le, júniusban a tervek szerint át is adják.

Munkatársunktól

Letették pénteken az új szegedi vérellátó központ alapkövét a Földváry utcában. Uniós pénzből két városban, Pécsett és Szegeden építenek új ingatlant, összesen 3 milliárd forintból.

– Régóta vártunk már erre. A gondolat, hogy a szegedi központ új épületbe kerüljön, először 10 éve fogalmazódott meg – mondta el [namelink name="Miskovits Eszter"], az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója. Hozzátette: szó volt a jelenlegi, 1976-ban épült ingatlan felújításáról is, de kiderült: az többe került volna, mint egy építkezés.

Háromszintes lesz az új véradóközpont, melynek alapkövét tegnap rakták le a Földváry utcában. Fotó: Karnok Csaba

Háromszintes lesz az új véradóközpont, melynek alapkövét pénteken rakták le a Földváry utcában.
Fotó: Karnok Csaba

– Sokat pályáztunk, végül 2011-ben tudtuk erre pénz nyerni Péccsel közösen.

Az új vérellátó központ L alakú, akadálymentes épülete háromszintes lesz. Az 1340 négyzetméteren az eddigieknél jóval modernebb körülmények között fogadják majd a véradókat, a funkcionális építésnek köszönhetően pedig hatékonyabb lesz majd a centralizált és automatizált vérkészítmény-előállítás. Az épület energiaellátását napelemek is segítik. Az építkezés a tervek szerint jövő júniusban fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!