Szeged és környéke

2013.11.05. 20:28

Kampányolnak az osztrák gázoló kiszabadításáért

Szeged - Mindössze 207-en csatlakoztak a Free Thomas B. – Chevy Tom, azaz Szabadítsuk ki Thomas B.-t Facebook-csoporthoz. A létrehozók a magyar sajtót bizonyítékhamisítással vádolják.

Munkatársunktól

Free Thomas B. – Chevy Tom, azaz Szabadítsuk ki Thomas B.-t néven Facebook-csoportot alakítottak ismeretlenek azért, hogy az osztrák gázolóért kampányoljanak. A csoport létrehozója azt írja, céljuk a „hivatali önkény" leleplezése.

A csoportnak mindössze 207 rajongója van, hozzászólás alig. Azt sem lehet tudni, ki hozta létre a gázolót védő csoportot. Egyetlen, külsősnek tűnő bejegyzést találtuk, amelyet [namelink name="Isa Polo"] írt. Szavai szerint véletlenül lett Thomas B. barátja, és mélyen megérintette az osztrák története. Hozzáteszi, reméli, a gázolót szabadlábra helyezik, és újra a családjával lehet. „Sok idő, mire az egészet feldolgozod, de együtt erősek vagyunk" – írja Isa Polo. Hogy mennyire valós a hozzászólás, nehéz eldönteni. A név mögött egy barátok nélküli nő áll, mindössze egyetlen motoros fotóval.

A csoportot létrehozó egy hamis fényképet is feltett az oldalra, majd a magyar sajtót bizonyítékhamisítással vádolta. A kép alatti megjegyzéseknél azt írták, a magyar sajtó a hummereseket hazugnak nevezte, és a balesetről csak vágott videót adtak közre. A Facebook-oldalra felkerült az az interneten is elérhető videó, amelyen Kenéz Imre elgázolása is látható. Míg az oldal készítői elszántan védik Thomas R. B.-t, addig a hozzászólók csak azt írják: „Megölted. És ezen nem változtat már semmi sem."

Thomas R. B. első tárgyalássorozata múlt csütörtökön ért véget, az ügyet [namelink name="Joó Attila"] tanácsvezető bíró jövő január 21-ére napolta el. Eddig meghallgatták a vádlott elfogásánál segédkező tanúkat, az intézkedő rendőröket, a helyszínre érkező mentősöket, valamint felolvasták a vádlott és az őt kísérő külföldi Hummer-sofőrök vallomásait is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!