Szeged és környéke

2013.12.09. 20:11

A Tisza Volán besegít Baján

Baja - A Tisza Volán és a Bács Volán Zrt. segítségével újraindult hétfőn hajnalban Baján a vasárnap délután leállt helyi tömegközlekedés.

Munkatársunktól

Vasárnap 14 óra 30 perckor a szolgáltató, az Orangeways Dél-Alföld Kft. műszaki okokból teljes egészében megszüntette a helyi közösségi közlekedésre vonatkozó közszolgáltatást – ezt vasárnap délutáni közleményében Zsigó Róbert polgármester írta, aki szerint „a tömegközlekedés megszűnése az önkormányzat eddigi erőfeszítései ellenére következett be". Tegnap a város honlapján már az jelent meg, hogy a 2 Volán-társaság, a Tisza Volán és a Bács Volán Zrt. autóbuszokkal, sofőrökkel segítette ki a bajaiakat. Más forrásból úgy tudjuk, előbbi a járműveket, utóbbi a sofőröket adja. Egyelőre 6 Ikarus 260-as „költözött át" Szegedről Bajára.

Baján 2010-ben 10 évre kötöttek szerződést az Orangeways Dél-Alföld Kft.-vel, addig a Bács Volán szállította az utasokat. Az interneten azt is olvastuk, hogy a városban már korábban is voltak problémák a szolgáltatással. 2011-ben a sofőrök sztrájkja miatt állt le a közlekedés, tavaly nyáron pedig bejelentették, hogy az összes buszt CNG-hajtásúra cserélik le, de ebből végül nem lett semmi. Idén januárban előrehozott fizetést kértek a várostól a leendő beruházások megelőlegezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!