Szeged és környéke

2014.02.13. 12:58

Mégis el lehet jutni busszal Szabadkára

Csongrád megye - A Tisza Volán Zrt. 2013 szeptembere óta iskolaidőben pénteken és vasárnap indított buszokat Szabadkára, Zentára és Óbecsére. A múlt héttől azonban szüneteltettték a járatokat, ám holnaptól újra visszaállítják.

Delmagyar.hu

– Sajnálatos módon nemzetközi járatainknál az utóbbi években folyamatosan csökkent az utasok száma. Ezért társaságunk a 603 Szeged–Senta–Becej és a 605 Szeged–Subotica nemzetközi vonalak járatait már 2007 és 2009 nyarán szüneteltette, 2013. július 1-jétől pedig járatszűkítéseket, korlátozásokat vezetett be – nyilatkozta [namelink name="Káity Károly"], a DAKK–Tisza Volán Zrt. forgalomfejlesztési és koordinációs igazgatója.

Visszaállnak a buszok

Eredményesen lobbizott Kalmár Ferenc (KDNP) országgyűlési képviselő a Tisza Volán megszűnt szabadkai és zentai buszjárataival kapcsolatban. A honatya elmondta, csütörtökön egyeztetett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkárával, Völner Pállal. Péntektől visszaállnak a Szegedről induló délvidéki járatok. A Tisza Volánnál megerősítették a hírt: a korábban megszokott menetrendben közlekednek a járatok.  

Megírtuk: a Tisza Volán Zrt. péntek óta nem szállít utasokat a Szeged–Senta, a Szeged–Becej és a Szeged–Subotica vonalakon. A delmagyar.hu-n is megjelent információt nagyon sokan olvasták, kommentelték, holott ezek a menetrend szerinti nemzetközi autóbuszjáratok már csak a magyarországi tanév ideje alatt közlekedtek, és mindössze hetente két alkalommal: a hét utolsó tanítási napján, valamint a hét első tanítási napját megelőző napon, vagyis általában pénteken és vasárnap.

Az igazgató tájékoztatása szerint ugyanazon az útvonalon, napi rendszerességgel szerb közlekedési szolgáltatók is indítanak menetrend szerinti autóbuszjáratokat. A kínálat miatt a Tisza Volán az utóbbi időszakban „utasátrendeződést" tapasztalt: a magyar szolgáltató cég nemzetközi járatain még kevesebben utaztak, mint korábban, voltak időszakok, amikor alig szállt fel utas. Ezért döntöttek úgy, hogy február 7-től szüneteltetik azoknak a nemzetközi járatoknak a közlekedtetését, amelyeken alacsony az utasforgalom.

Menetrend most
A Szeged–Röszke/Horgos–Kanjiza–Senta–Becej–Novi Sad útvonalon a Severtrans Senta szerb szolgáltató közlekedtet buszokat, amelyek Szegedről, a Mars téri autóbusz-állomásról mindennap 14.30-kor, Novi Sadról pedig naponta 5.10-kor indulnak. A Szeged–Röszke/Horgos–Subotica útvonalhoz érdemes a menetrendet bogarászni, mivel több variáció lehetséges : 10.10-es és 15.40-es indulással például naponta, hétfőtől szombatig pedig 12.30 órakor is el lehet jutni Szabadkára. A járatokat a Subotica Trans és a Becejprevoz szerb üzemeltetők, illetve a Volánbusz társaság közlekedteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!