Szeged és környéke

2014.03.14. 17:37

Döme feladta a harcot: meghalt a fél szívvel született kisfiú

Szeged - Csütörtök hajnalban meghalt a szegedi gyermekklinikán Döme, a fél szívvel született kisfiú. Bár bravúros műtéttel születése után megmentették életét az orvosok, két hónaposan szervezete feladta a küzdelmet. <br>

Munkatársunktól

„Nagy fájdalommal tudatom veletek, hogy a mi kis harcosunk hajnal 3 óra 30 perckor elment közülünk. A mi kis Döménk a napokban nagy csatát vívott, de sajnos nem tudta a kicsi szívével felvenni a küzdelmet".

Ezt az üzenetet tette ki pénteken Facebook oldalára [namelink name="Komjáthi Barna"], Döme édesapja. A kisfiúért óriási küzdelmet folytattak január vége óta a szegedi orvosok. Születése után két nappal derült ki: szívének csak az egyik fele fejlődött ki. Székesfehérváron nem vállalták a bonyolult műtétet, a szülők ezért a közösségi oldalon kértek segítséget. Így kerültek a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinika és Gyermekegészségügyi Központba. A műtétet [namelink name="Hartyánszki István"] és stábja végezte a sebészeti klinikán, azóta pedig a gyermekklinika intenzív osztályán ápolták.

A bravúros műtét sikerült, a kisfiú azonban ezt követően többször is összeomlott. Miután már lekerült egyszer a lélegeztetőgépről, újra vissza kellett tenni és nemrégiben volt egy újabb operációja is. Csütörtök hajnalban pedig a pici végleg feladta a küzdelmet. Két hónapos volt.

* * *

Döme a delmagyar.hu-n

Születése óta először vehette kézbe édesanyja Dömét
Támadják Döme szüleit
Erősödik Döme
Fél szívvel született: stabil Döme állapota
Fél szívvel született kisbaba: sikeres volt Döme műtétje
Szegeden operálják meg a fél szívvel született Dömét

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!