Szeged és környéke

2014.04.18. 23:33

191 körözött bűnözőt kaptak el tavaly

Szeged - Sok bűnelkövető a tette vagy a jogerős bírósági ítélete után mindent megpróbál, hogy elkerülje a felelősségre vonást vagy a börtönt. Van, akinek évekig, másnak csak napokig sikerül bujkálni.

Munkatársunktól

Budapestig és Siófokig menekültek Csongrád megye gonosztevői, akik ellen a rendőrség vagy a bíróság adott ki elfogatóparancsot. M. Csaba négy éve bujkált már a rendőrök elől, amikor tavaly december elején a főváros hetedik kerületében végül sikerült elfogni.

 Infarktust színlelt

Két és fél évig sikerült meghosszabbítania a szabad életét B. Jánosnak, aki ellen még 2011 márciusában adtak ki körözést, mert nem kezdte meg a csalás miatt kiszabott jogerős hároméves börtönbüntetését. Tavaly november 6-án fogták el egy csongrádi társasházban. A férfi bujkálásra rendezkedett be, a lakást szinte alig hagyta el. Amikor kattant a kezén a bilincs, eljátszotta, hogy infarktusa van, de a kiérkező orvos ezt gyorsan megcáfolta.

A 42 éves férfinak csalás miatt még 2009-ben kellett volna négy és fél évre börtönbe vonulnia, de nem kezdte meg büntetése letöltését. Ennél lényegesebben kevesebb ideje maradt a hódmezővásárhelyi N. Sándornak, aki június végén rabolta ki az Olajbányász téri postát. A bűncselekmény elkövetése után a férfi csak három napig tudott elrejtőzni a rendőrök elől: egy siófoki hipermarket parkolójában fogták el.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság helyi rendőrkapitányságai tavaly 191 körözött embert fogtak el. Közülük rekorder volt az a férfi, aki májusban Hódmezővásárhelyen került rendőrkézre: kilenc elfogatóparancs volt érvényben ellene, többek között rablás, fogolyszökés, hatósági eljárás akadályozása és lopás gyanúja miatt.

Körözést csak azok ellen lehet kiadni, akiknek személyazonosságát a rendőrök sikerrel megállapítják. A jelenleg legkeresettebb nevesített bűnözőket Csongrád megyében kisebb súlyú bűncselekmények, főleg lopás és csalás miatt keresik, közös ugyanakkor bennük, hogy már évek óta rejtőzködnek a rendőrök elől, és időről időre újabb bűncselekményeket követnek el. Nagyobb horderejű ügyekben, mint például emberölés, nem kellett körözést kiadni az elmúlt években: gyorsan megtalálták a tetteseket.

Pásztor Pétert Szegeden zsarolás és lopás miatt keresik, akit a Békéscsabai Rendőrkapitányság szintén lopás miatt köröz. Fodor Lászlót lopás miatt a szegedi, a kecskeméti és a kiskunfélegyházi rendőrök is szeretnék mihamarabb megtalálni. Halász Lászlót a szegedi bíróság mellett a fővárosi rendőrkapitányság is keresi csalás, illetve járműlopás miatt.

Csőke Lászlót csalás és sikkasztás, Bitó Richárdot csalás és közokirattal való visszaélés miatt keresik. Vannak olyan bűnelkövetők is, akiket eddig még azonosítani sem sikerült: közéjük tartozik az a férfi, aki fegyverrel vagy annak utánzatával rabolt ki egy takarékszövetkezetet tavaly márciusban a petőfitelepi Csap utcában – 300 ezer forint nyomravezetőí díjat tűztek ki rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!