Szeged és környéke

2014.04.15. 11:22

Nemzetbiztonsági szál a hummeres gázoló-ügyben

Szeged – Új időpontokban hallgatnak meg két szakértőt. Közben a videót elemzik: nem egyértelmű, le volt-e húzva az ablak.

Segesvári Csaba

10:02 Az orvosszakértő megállapította, a vádlott vizeletében csak orvosi morfiumot találtak, vagyis nem bizonyítható, hogy Thomas Robert B. drogozott.

A vádlott megőszült, a tárgyalóba frissel borotválkozva érkezett. Tépőzáras cipőt és nyakkendő nélküli inget, zakót viselt. A per első felére [namelink name="Sulyok Tamás"], osztrák tiszteletbeli konzul is ellátogatott, a szünetben több mint 10 percig beszélt a vádlottal. A bizonyítást jövő hétre halasztották, akkor folytatódik az eljárás.

Korábban írtuk:

– Felújították a Hummert, amihez az alkatrészt a vádlott családtagjai szolgáltatták. A műszaki szakértő így újra megvizsgálta a járművet, a véleményt április 10-én kaptuk meg. Ezért a műszaki- és orvosszakértőt csak a jövő hét kedden hallgatjuk meg – mondta [namelink name="Joó Attila"] tanácsvezető bíró a hummers gázoló keddi tárgyalási napján. Hozzátette, a védő- és vádbeszédekre újabb időpontokat jelölnek ki, majd megszülethet az elsőfokú ítélet. Thomas Robert B.-t emberöléssel vádolja az ügyészség, az osztrák 2012-ben igazoltatás után halálra gázolta Kenéz Imre motoros rendőrt.

Nemzetbiztonsági szál a hummeres gázoló-ügyben. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


Nemzetbiztonsági Szakszolgálat szakértői megvizsgálták a nyomozás során lefoglalt videofelvételeket, arra keresték a választ, mi történt amikor Kenéz Imre társa, S. Gábor a vádlott Hummer-jéhez lépett. Ugyanis a vádlott azzal védekezik, hogy S. Gábor lefújta gázsprayvel, amitől elvakult és véletlenül ütötte el a sértettet. S. Gábor viszont azt állítja, a Hummer ablaka fel volt húzva. Két felvétel készült – ezeket a jövő héten kedden levetítik –, a szakértők szerint a videókról nem lehet megállapítani, hogy az ablak fel volt-e húzva vagy sem.

* * *

Az apátfalvi rendőrgázolás dossziéja a delmagyar.hu-n

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető
Megtagadta a vallomástételt a drogosan gázoló osztrák hummeres - gyertyás megemlékezés volt Apátfalván
Makói civil ütötte ki a Hummer-sofőr kezéből a pisztolyt
Miért vadult be a hummeres gázoló?
Testvérként szerették kollégái Kenéz Imrét
Már sajnálja tettét a rendőrgyilkos hummeres
A rendőrgyilkost tolószékben vihetik vissza a helyszínre
Panaszt emelt az újabb gyanúsítások ellen a hummeres gázoló
Apátfalvi rendőrgázolás: nem használtak gázspray-t a járőrök

Megvádolta elfogóit a hummeres gázoló: 29 kilót fogyott Thomas B.
Hummeres gázolás: nem fél a tanú, de nem tanúskodna
Nem jöttek el a hummeres barátok a bíróságra
Padlógázzal ütötték el Kenéz Imrét
Majdnem gerincen lőtték a hummeres gázolót
Luxusban: havi több tízezret költ telefonálásra a Hummeres gázoló
Felújították a gázoló Hummert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!