Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Majdnem gerincen lőtték a hummeres gázolót

Orvos- és fegyverszakértő meghallgatásával folytatódott Thomas Robert B., a hummeres gázoló néven elhíresült osztrák férfi pere.
09:30 A Joó Attila vezette bírói tanács a Szegedi Törvényszéken ismertette a gázolásban elhunyt rendőr motoros Kenéz Imre halálának pontos körülményeit. Az orvos szakértők megállapították, hogy a rendőr erőszakos halálához a nyak túlfeszítéséből eredő részleges velőszakadás, jobb pitvari repedés, kétoldali bordatörés, tüdőzúzódás vezetett.

A sérülések a szakértők szerint a gázolástól keletkeztek. A Hummer Kenéz Imrét először a lábán találta el, aki ettől hanyatt esett, majd a telepjáró a motorhoz szorította.

09:45 A Kenéz Imre gázolásáról szóló szakértői véleményt a motoros rendőr kedvese megdöbbenve hallgatta. A fiatal lány kezét tördelve figyelte a bíró szavait. Joó Attila tanácsvezető bíró a szakértőknek többször lejátszotta a gázolásról készült közlekedés szakértői animációt, amit az elhunyt kedvese már nem tudott újra végignézni. Szabó Árpád orvosszakértő elmondta, a videóval ellentétben Kenéz Imre nem a földre, hanem a motorra zuhant, ezért tudta a Hummer őt összenyomni. Ha a földre esett volna, a több mint 40 centiméteres hasmagasságú jármű nem nyomja agyon.

11:30 Helyszíni tárgyalást javasol Búza János védőügyvéd, hogy a szakértők Apátfalván tisztázzák a gázolás részleteit. Ugyanakkor a bíró kérdésére a védő is elismeri, hogy a gázolás vezetett Kenéz Imre halálához.

Hegyi István fegyverszakértő megállapította, Thomas Robert B.-t négyszer találták el. Meglőtték a térdén, a csípőjén, a combján, majd a jobb kezén is, ugyanakkor egyik találat sem volt életveszélyes. A szakértő megállapította, S. Gábor 10-et lőtt a gázolóra. Szabó Árpád orvosszakértő elmondta, Thomas Robert B. előredőlt a Hummer ülésében, különben az egyik lövés gerincen találta volna.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárháború lett a gumiégetésből

Csongrádi Károly és szomszédja állítja, a bordányi Béke-dűlőben lévő virágkertészetben gumival fűtöttek, emiatt borította sűrű fekete füst a környéket. Tovább olvasom