Szeged és környéke

2014.06.12. 21:52

Útzár a hattyasi átjáróban

Szeged - Átépítik a hattyasi vasúti átjárót, hétfő reggel 6 órától félpályás útzárra lehet számítani, onnan pótlóbusszal lehet Szeged állomásig eljutni.

Segesvári Csaba

Már építik a terelőutat a Tompai kapu úti vasúti átjáróban. A Klebelsbergtelepre, Tompaszigetre, Gyálarétre tartók hétfőtől péntekig félpályás útzárra, torlódásra számíthatnak, ugyanis a MÁV Zrt. átépíti az elhasználódott átkelőt.

A vasúti átjáró 5 sínpárjából a Ceglédre, valamint a Békéscsabára vezetőt javítják. A sínek közötti elhasználódott gumiborítást tartós vasbetonra cserélik. A munkák hétfő reggel 6 órakor kezdődnek, a tervek szerint péntekig tartanak.

– Az autósok egyirányú terelőúton közlekedhetnek, a forgalmat jelzőőrök irányítják. A gyalogosoknak az őrháztól mintegy 15 méterre építünk ideiglenes átkelőt, amit szintén jelzőőrök biztosítanak – mondta a MÁV FKG Kft. Szeged Divízió előkészítő mérnöke. [namelink name="Paska Tamás"] hozzátette, a Tisza Volán helyi járatainak közlekedését a jelzőőrök előnyben részesítik.

Előkészületek. Hétfőtől péntekig terelőuton kell majd átjutni a síneken. A szerző felvétele

Előkészületek. Hétfőtől péntekig terelőuton kell majd átjutni a síneken. A szerző felvétele
– Mintegy 30 méter hosszan javítjuk az átjárót, de csak az első két sínhez kerül vasbeton. Az átkelő többi részét újraaszfaltozzuk – mondta a mérnök.
Az átépítés nem csak az autósokat érinti.

Hétfőtől péntekig a budapesti vonatok csak Kiskundorozsmáig közlekednek, a békéscsabaiak pedig Szeged-Rókusig. Ezek és a nagyállomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A pótlóbuszok a vonatok menetrendjének megfelelő időpontban indulnak az Indóház térről. Tehát a hétfői 10.20-as budapesti IC a nagyállomásról buszként indul, a vonatra Kiskundorozsmán kell átszállni. A kiskundorozsmai vasútállomásra a Mars térről a 75-ös és a 7F-es, míg a Honvéd térről a 36-os busszal lehet kijutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!