Szeged és környéke

2014.07.13. 21:31

Hat érmet szerzett a főorvos világjátékokon

Kiskunhalas, Szeged - Hat éremmel tért haza az egészségügyi dolgozók világjátékáról a szegedi származású Kecskés István. A 63 éves sebész főorvos, aki Kecskéstelep névadójának unokája, egy alig húszméteres medencében edzve érte el sikereit.

Timár Kriszta

Az ausztriai Welsben rendezték június végén a 35. Egészségügyi Dolgozók Világjátékát. A megmérettetésen közel 40 ország 1500 képviselője vett részt – többségében orvosok –, akik 22 sportágban mérhették össze tudásukat. Úszásban egy szegedi származású sebész főorvos – Kecskéstelep alapítójának unokája – egymaga hat érmet szerzett a magyar csapatnak.

– Fiatalkoromban Szegeden voltam versenyúszó, mivel azonban nem sikerült átütő eredményeket elérnem, 18 évesen úgy gondoltam, inkább diplomát szerzek, így orvos lettem – mesélt magáról [namelink name="Kecskés István"]. – A rengeteg edzésből annyira elegem lett, hogy 35 évig uszoda közelébe sem mentem. Előbb azonban egy síbaleset, majd egy esés mindkét vállamat eltörte, a gyógyulás után pedig nem működtek rendesen. Öt évvel ezelőtt ezért kezdtem el ismét úszni.

A kiskunhalasi kórház főorvosa a városban egy 19 és fél méter hosszú, négypályás medencében tud edzeni, ez sem gátolta azonban a felkészülését. – Beiratkoztam a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubhoz, elkezdtem járni a szenior versenyekre, és álmodoztam a világversenyről. Az egészségügyi dolgozók világjátéka persze nem olyan, mint az olimpia, de évek óta szerettem volna eljutni erre. Most itt volt a szomszédban, ezért elérhetővé vált számomra is.

A sebészfőorvos 63 évesen érte el a kiváló eredményt. Fotó: DM

A sebészfőorvos 63 évesen érte el a kiváló eredményt. Fotó: DM
A főorvos 100 méter mellen, 400 méter gyorson és 200 méter vegyes úszásban is aranyérmet szerzett, emellett két ezüstöt és egy bronzot is a nyakába akasztottak. Azt mondja, számára mégsem ez volt a lényeg.

– Az elmúlt öt év legjobb időeredményeit értem el ezen a versenyen, ami azt jelezte számomra, hogy nem hiábavaló a heti 2-3 edzés – mondta a 63 éves sebész főorvos, aki úgy véli, egészségét is a sportnak köszönheti. – Jövőre Írországban rendezik ezt a versenyt. Bár az számomra kissé messze van, remélem, eljutok oda is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!