Szeged és környéke

2014.10.10. 22:40

A kézilabdások is segítik az apa nélkül maradt családot

Baks - Eddig 850 ezer 390 forint adomány gyűlt össze a Lapcom Média Alapítvány számláján a baksi, munkabalesetben elhunyt Vári Olivér családjának. A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapat is segíti az apa nélkül maradt gyerekeket és édesanyjukat. Szerdán jótékonysági mérkőzést játszanak a Gyöngyös ellen.

Kovács Erika

Szombaton temették [namelink name="Vári Olivért"], aki 31 évesen, munkabalesetben vesztette életét. Mint megírtuk, a férfi Mindszenten dolgozott a szennyvízcsatorna-hálózat építésén. Szintezést végzett. Az alumíniumból készített léc hozzáért a munkagödör fölött húzódó magasfeszültségű vezetékhez, Vári Olivért áramütés érte. A helyszínre néhány percen belül kiérkező mentősök sokáig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. A férfinak két saját és egy nevelt gyermeke van.

Lapunk 100 ezer forintos gyorssegéllyel támogatta a családot. Kiadónk alapítványa, a Lapcom Média Alapítvány gyűjtést indított, amire olvasóink jóvoltából eddig 850 ezer 390 forint adomány érkezett. Zsemberi Beáta, Vári Olivér élettársa meghatottan mondott köszönetet mindazoknak, akik gondoltak, gondolnak rájuk nehéz helyzetükben.

– Elmondani nem lehet, milyen nehéz volt utolsó útjára kísérni életem párját. A szertartást nem is tudom felidézni, annyira fájt a lelkem. A temetésen megszűnt számomra a külvilág... A szomszédok mondták, hogy ők még annyi embert nem láttak egyetlen temetésen sem, mint ahányan Olivért búcsúztatták. A koszorúk és virágok sokasága is erre mutat. Nagyon jó ember volt, és most már csak a sírhelyéhez mehetünk...

Beáta és három kisgyereke – magukra maradtak. Fotó: Kovács Erika

Beáta és három kisgyereke – magukra maradtak. Fotó: Kovács Erika
A MOL-Pick Szeged kézilabdacsapat is támogatja a családot, jövő szerdán, a Gyöngyös elleni mérkőzésükön gyűjtést szerveznek.

– A Délmagyarországban olvastunk a baksi fiatalember családjáról. Együtt érzünk a magára maradt fiatal édesanyával és a három kisgyermekkel. Elhatároztuk, hogy segítünk – mondta [namelink name="Szögi Nándor"], a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője.

A játékosok saját gyűjtést szerveznek egymás között, a MOL-Pick Szeged további 100 ezer forinttal járul hozzá a család mindennapjaihoz. Október 15-én, szerdán a 19 órakor kezdődő MOL-Pick Szeged–B. Braun Gyöngyös hazai, magyar bajnoki mérkőzésen pedig 1500 forint helyett jelképes 100 forint lesz a belépő. A meccs helyszínén gyűjtőládákat helyeznek ki, és arra kérik szurkolóikat, adományaikkal segítsék Vári Olivér családját.

Ezek is érdekelhetik