Szeged és környéke

2014.10.12. 21:42

Óvodát nyitott a Wesley-iskola

Szeged - A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott Wesley János iskola óvodával bővült az új helyén, az egykori Dugonics-iskola épületében. Trócsányi Anna igazgató tájékoztatása szerint az iskolások szülei kezdeményezték, hogy a kisebbeknek nyissanak óvodát.

Munkatársunktól

Szeptembertől maximum 20 gyerek ellátására meg is kapták az engedélyt. Normál képességű, normál intelligenciájú autista, figyelemzavaros és megkésett beszédképességű gyerekeket tudnak fogadni.

Most egy vegyes csoportjuk van 3 és 5,5 éves közöttiekkel; a 8 gyerekkel két óvónő, egy gyógypedagógus és egy dada foglalkozik naponta 7 és 17 óra között. Ez azt jelenti, hogy még lehet jelentkezni hozzájuk. Tematikus rendben tevékenykednek az évszakok témakörében.

Pénteken az ősz jegyében tartottak kis ünnepséget. Mindennap sétálnak a kicsikkel, és önvédelmi mozgásra is nevelik őket két edző közreműködésével. Több kisebb vagy akár egyéni foglalkozásra is van mód, és figyelembe tudják venni az étkezésnél az esetleges cukormentes és lisztérzékeny étrend előírásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!