Szeged és környéke

2014.12.05. 22:09

Késsel fenyegetett a dobermannos

Szeged - Majdnem késeléssel végződött két kutyás közötti vita Szeged belvárosában. Az agresszív dobermannos ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Arany T. János

A történetben sértettként szereplő szegedi asszony és férje úgy döntött, nem adja nevét nyilatkozatukhoz, de elmesélik, mi történt velük. Szeretnék, ha mással ugyanez nem történne meg.

 Sétálni csak pórázzal

[namelink name="Ácsné Gunda Judit"], a szegedi polgármesteri hivatal igazgatási és építési irodájának vezetője elmondta, a kutyatartást és így a sétáltatást is kormányrendelet szabályozza. Ebben az olvasható, hogy közterületen ebet csak pórázon lehet vezetni. Kutyát csak olyan személy vezethet, aki az eb irányítására, kezelésére és féken tartására képes. Közterületen az eb tulajdonosának biztosítania kell, hogy a kutya sem más állatot, sem embert harapásával ne veszélyeztethessen. Szájkosarat akkor kötelező használni, ha a kutya agresszív.

– Egyik este Blackyt sétáltattuk a Széchenyi téren, amikor a semmiből egy dobermann rontott a kiskutyánkra. Próbáltuk szétválasztani őket, kiabáltunk. Először azt se tudtuk, hogy van a kutyának gazdája, mert nem láttunk a közelben senkit. Kicsit arrébb álldogált egy férfi kapucnis dzsekiben – mesélte az asszony. A kistestű schnauzer-foxi keveréket és a dobermannt három fiatal segítségével tudták szétválasztani. – Engem a bokámnál kapott meg. Nem is emlékszem, mikor, annyira gyorsan történt minden – folytatta az asszony, akit később a sürgősségi betegellátó osztályon láttak el. Nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. Fertőtlenítették a sebet, és tetanuszt kapott.

Az asszony elmondása szerint a dobermann tulajdonosa fogta magát, és szó nélkül otthagyta őket. – A férjem utánament a Kígyó utca felé, hogy beszéljen vele. Hirtelen megállt, megfordult, előkapott egy kést, és halálosan megfenyegette a férjemet – emlékezett vissza a panaszos, aki szerint a kiérkező rendőrök tudták, kit kell keresni.

A szerkesztőségünket megkereső házaspár úgy véli – miután több belvárosi kutyatulajdonossal beszéltek –, hogy a dobermannos férfi és kutyája közveszélyes. – Sokan miatta nem mernek kutyát sétáltatni a Széchenyi téren – tette hozzá.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata arról tájékoztatta lapunkat, hogy a megalapozott gyanú szerint november 28-án 21 óra 45 perc körüli időben Szegeden, a Széchenyi tér közelében a Nagy Jenő utca, valamint a Kígyó utca kereszteződésében két helyi lakos keveredett egymással szóváltásba.

„A vita hevében az egyik személy elővett egy kést, amivel megfenyegette a sértettet. Személyi sérülés nem történt. A bejelentésre kiérkező rendőrök előállították a gyanúsítottat a Szegedi Rendőrkapitányságra. Ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás" – olvasható a közleményben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!