Szeged és környéke

2015.01.15. 10:24

Szembe ment egymással két villamos Szegeden

Szeged - Meglepődtek az utasok, amikor a 4-es vonalán szembetalálkozott egymással két villamos csütörtök reggel a Szabadkai úton. Az SZKT vizsgálja az esetet. <br>

Munkatársunktól

– Fél 9 előtt öt perccel indult el a 4-es villamos a Vám térről, majd amikor a Szabadkai úti megállóba ért, kiderült: vele szemben is áll egy villamos. Azt láttuk, hogy a Picknél várakozó szerelvény vezetője is értetlenül áll az eset előtt, hiszen a két villamos nem mehet egymással szemben – mesélte lapunknak egy utas. Elmondta, a két szembemenő villamos közül a Vám tér felől érkező visszatolatott a kitérőbe, hangsúlyozta, a szerelvények távol álltak meg egymástól, nem volt vészhelyzet.

Egy általunk megkérdezett szakember szerint a villamosok viszonylag kis sebességgel közlekednek, így ritkán alakulhat ki komoly veszélyhelyzet. Ez alól kivétel minden olyan hely, ahol nem belátható a pálya. Elmondta, a vasútbiztonsági szerint azokon a helyeken, ahol fennáll a lehetősége annak, hogy az egyvágányú pályán szembetalálkozzanak a villamosok, ott végállomási bejárati és kijárati jelző berendezést kell alkalmazni. Ilyen van is a jégpályánál lévő delta fordulónál.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István
Kerestük az SZKT-t is az esettel kapcsolatban, a diszpécser egyelőre nem tudott felvilágosítást adni, azt közölte: vizsgálják a reggeli esetet.

– A szembemenesztés rendkívüli esemény, amelynek vizsgálata a Közlekedésbiztonsági Szervezet hatásköre. Jogszabályi előírás alapján a közlekedési társaságnak be kell jelentenie a KBSZ-nek a rendkívüli eseményt, amely a bejelentés alapján indítja meg a szakmai vizsgálatra vonatkozó eljárását – közölte érdeklődésünkre a Nemzeti Közlekedési Hatóság Kommunikációs Osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!