Szeged és környéke

2015.03.19. 18:58

Aszfaltoznak Szeged és Mórahalom között

Szeged - A NIF közleménye szerint Szeged és Mórahalom között a következő két hónapban aszfaltoznak, ezért szakaszosan félpályás forgalomkorlátozásokra kell számítani.

Munkatársunktól

Körforgalom építése miatt várhatóan április elejétől lezárják a domaszéki Dózsa György utca egy szakaszát is. A mórahalmi elkerülő út már elkészült körforgalmait rákötik a főútra, az elkerülő és a zákányszéki út csomópontjában pedig egy új csomópont építését kezdik el.

A Csongrád és Bács-Kiskun megye határától Tataházáig tartó szakaszon jelenleg félpályás korlátozás mellett Mélykút belterületén dolgoznak a kivitelezők. A város külterületi részein, valamint Tataháza és Baja között hamarosan aszfaltozhatnak a munkások. Májusban elindul az 53-as és 55-ös főutak meglévő körforgalmának korszerűsítése, Tataházán és Csávolyon pedig új csomópontokat alakítanak ki.

Az 55-ös főút Szegedtől Bajáig tartó 94 kilométerének korszerűsítése 2014 márciusában kezdődött el, akkor rakták le a mórahalmi elkerülő út alapkövét. A beruházás őszre fejeződik be. Az útfelújítás 30 milliárd forintba kerül, 85 százalékban az EU fizeti. A mórahalmi elkerülőt 4,6 milliárd forintból építik meg. Akárcsak az 55-ös főúton, az elkerülő teljes hosszában is lesz vízelvezető csatornarendszer, valamint kerékpárút.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!